5de4049952a3e

Artiklar

Anna slog till med albatross i lag-SM!

Vasatorps Anna Svenstrup slog till med en albatross i lag-SM – men storfavoriterna Hills leder. Tuffare i herrarnas SM.

Text: Michael Åhman • 2018-07-18

Förhandstippade Hills GK:s damer började lag-SM stabilt under förmiddagens foursome: Flicklandslagets Ester Fägersten och Andrea Grimberg Lignell (med färska EM-brons för flickor) kom in två under medan Amanda Linnér och Beatrice Wallin (med färska EM-guld för damer) slutade ett under. Men både S:t Arild och Ringenäs jagade tätt bakom.

Efter lunch lade Göteborgs-tjejerna in en högre växel och slutade dagen 13 under par. Närmast jagar nykomlingen S:t Arild (-4), samt Ljunghusen och nykomlingen AIK (-2).

– Det är gott med ett jämnbra lag där vi har lyxen att alla spelar två ronder under de två första dagarna. Lite förvånad är jag att vi leder med nio slag, men det är cirka 850 slag kvar att slå. Vi måste vara skärpta hela vägen, säger Daniel Grestam, kapten för Hills damer.

Anna slog till med albatross i lag-SM!
Amanda Linnér och Beatrice Wallin såg till att favorittippade Hills GK tog hand om taktpinnen under första dagen av lag-SM på Barsebäck GCC. // Foto: Svenska Golfförbundet

Dagens presentation stod dock Anna Svenstrup, Vasatorp för. På det femte hålet gjorde hon en albatross, alltså blott två slag på ett par 5-hål!

Bland herrarna är det jämnare. Gävle var i topp efter förmiddagens foursome. Men i eftermiddagens fyrboll växlade ledningen och när alla trodde att det stod mellan Kristianstad och Skaftö kom Upsala med en stark spurt och slutade på 24 under par, samma som Kristianstad.

Men det är jämnt: Gävle är -23 och Skaftö på -22. Skaftös placering är anmärkningsvärd då storstjärnan Marcus Kinhult spelar The Open den här veckan, meriterade Joel Sjöholm har bytt tills Hill och svenske mästaren i matchspel, Sebastian Hansson, bytt till Tjörn.

 – Hade någon sagt att vi skulle tjugotvå under par efter första dagen hade vi skrattat. Jag har lovat att simma till Danmark om vi vinner lag-SM, säger spelaren Anton Hansson.

– Vår spelidé har fungerat bra. Vi har letat gröna zoner och “missat på rätt sida”. Vi har bra laganda och framför allt har vi kul tillsammans, fortsätter han.

Lag-SM fortsätter under torsdag med fyra singlar per dag, där alla ronder räknas.

EM-medaljörer och toursegrare spelar lag-SM på Barsebäck


Text: Michael Åhman • 2018-07-18
ArtiklarBarsebäck G&CCSM Klubblag
Scroll to Top