ANA Inspiration – Round Two

Artiklar

Maria McBride avslutar karriären

Maria McBride, tidigare Hjorth, har haft det tungt under de senaste åren. Nu meddelar 42-åringen att hon avslutar sin satsning.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-19 Uppdaterad 2016-07-19

Det är i en intervju med Dalarnas Tidningar som Maria McBride meddelar att hon kommer avsluta sin karriär som proffesionell golfare.

– Det har varit ett väldigt tungt år för mig. Jag har inte spelat så dåligt men inte fått till bra resultat. Det har känts tyngre än tidigare. Jag har lagt ner mycket tid på golfen och fysträningen, men det har inte fungerat. Det går inte att göra så mycket mer när man gjort allt man kan, säger Maria McBride till Dalarnas Tidningar.

Maria McBride har under flera år funderat på att avsluta karriären men har valt att fortsätta för att ha chansen att få spela OS i Rio de Janeiro i sommar.

– Jag hade chansen. Jag kände att jag ville ge allt det här året för att nå OS-laget. Jag har försökt att göra allt jag kan, men tyvärr har jag inte lyckats. Det känns som att det är dags att trappa ner på det hela och spela lite mindre, säger McBride.

Trots att Maria mcBrides satsning nu läggs på is så behöver inte det betyda att hon spelat sin sista golftävling.

– Jag säger inte att jag går i pension. Men det blir inte någon satsning eller fullt schema som tidigare. Jag får ta ett beslut om att åka till kvalet senare. Det positiva är att jag kan åka direkt till finalkvalet då jag haft full status i år, men vi får se, förklarar McBride.

Hur framtiden ser ut är fortfarande inte helt bestämt men en sak är klar, mer tid ska spenderas med dotter Emilly.

– Jag vill vara hemma mer och följa min dotter Emilys utveckling med skola och allt. 

Under sina 20 år som proffs lyckades Maria vinna tre tävlingar på LPGA-touren och fyra tävlingar på Ladies European Tour.

 


Text: Erik Hallberg • 2016-07-19
ArtiklarMaria McBrideTournytt
Scroll to Top