5de47b44375cc

Här är Årets Golfklubb i Sverige

Föreningen Golfjournalisterna har ända sedan 1978 delat ut den prestigefyllda utmärkelsen Årets Golfklubb. Nu har 2016 års vinnare korats.

Text: CM Hellsten • 2016-03-09 Uppdaterad 2016-03-09

Det allra första priset gick till Vasatorps GK i Helsingborg. Nu hyllas bohusländska Skaftö GK.

Så här lyder motiveringen:

”Barnen först – sedan föräldrarna”. Denna devis har varit ett rättesnöre för Skaftö Golfklubb i många år. Klubben kan nu skörda frukterna av sitt målmedvetna arbete med sin juniorverksamhet i form av både medlemsrekrytering och idrottsliga framgångar.

Engagemanget för juniorverksamheten är en av anledningarna till att föreningen Golfjournalisterna valt att utse Skaftö Golfklubb till Årets Golfklubb 2016. En annan faktor som tilltalade juryn är att klubben lyckats engagera 300 av de fast boende på Skaftölandet i sin verksamhet, drygt en femtedel av Skaftös totala befolkning!

Skaftö Golfklubb inledde sitt fokus på juniorverksamheten för cirka femton år sedan, då man i samarbete med kommunala Skaftö skola arrangerade särskilda skoldagar där personal, skolbarn och förskolebarn fick njuta av en hel dag på golfbanan. Dessa skoldagar på golfbanan är sedan dess ett återkommande inslag i Skaftö skolas verksamhet.

Den investering man gör i juniorverksamheten ger också utdelning i form av återvändare som när de flyttar tillbaka till närområdet också tar upp golfen igen och därmed har en positiv effekt även på klubbens ekonomi. Bohusklubben har också medlemmar på tre proffstourer, med nyblivne proffset Marcus Kinhult som den klarast lysande stjärnan”.

”Det är ett bevis på att klubben gjort något bra genom åren”

Mikael Jumark är intendent på Skaftö GK.

Så här säger han till svenskgolf.se/wp om utmärkelsen.

– Det är ett bevis på att klubben gjort något bra genom åren. Rent marknadsföringsmässigt är det viktigt eftersom folk får upp ögonen för oss. Jag tror att medlemmarna är extra stolta över sin klubb en sådan här dag.

 Kinhult: ”Alla på klubben ska känna sig stolta och delaktiga”

Marcus Kinhults nya liv på European Tour kan du följa via hans blogg på svenskgolf.se/wp.

I ett av sina inlägg berättar han om hur det var att växa upp på Skaftö GK.

Så här kommenterar Kinhult klubbens utmärkelse:

– Kul! Alla på klubben ska känna sig stolta och delaktiga. Det skall bli kul att se vad som händer i framtiden – vi siktar på att förbättra många bitar. 

Skaftö – årets juniorklubb


Skaftö GK får halv miljon från EU


Text: CM Hellsten • 2016-03-09
ArtiklarMarcus KinhultSkaftö GK
Rulla till toppen