PGA of America nekar till att ha flyttat hål innan en tävlingsrond var färdigspelad.

Bytte man hål för tidigt på tränarnas tävling?

Hål uppgavs ha flyttats innan en avbruten rond var färdigspelad i en PGA pro-tävling i Texas. Men PGA of America nekar till anklagelserna.

Text: Felix Månsson • 2024-05-02 Uppdaterad 2024-05-02

En kontrovers uppstod under PGA pro-tävlingen PGA Professional Championship på Fields Ranch East and West I Frisco, Texas. I tävlingen gör PGA-tränare upp, inte bara om titeln som bästa tränare, utan även 20 platser i årets andra major, PGA Championship. Andra ronden avbröts på grund av tilltagande kvällsmörker. Deltagarna som då hade hål eller slag kvar fick markera sin boll och fortsätta från det stället dagen efter. När de kom ut igen påstods det att hålen hade flyttats, säger JJ Killeen på X.
Enligt honom hade vissa spelare markerat bollen på green, tre meter från hålet. Men kommit tillbaka och i stället haft en kortare eller längre avstånd till hålet.

Hade det skett ett misstag från arrangörens sida? Inte enligt PGA of America.

Golfmagasinet Golf Monthly var I kontakt med just PGA of America för att reda ut vad som hänt. I en kommentar berättade de att hål endast flyttas mellan varven, de flyttades inte innan andra varvet var färdigspelat. 

Kontroversen är med andra ord inte helt klargjord. För på X utvecklade JJ Killeen vad han hade varit med om.

”Det var märkbart om man hade en putt nära hålet, spelade ingen roll om man var längre ifrån. Killar som märkte det kunde flytta bollen till ett avstånd liknande det de hade kvällen innan, men det var konstigt”

Ord står fortfarande mot ord i kontroversen, som enligt PGA of America inte är en kontrovers. De påstått nya placeringarna av hålen stod kvar och tävlingen fortsatte.

JJ Killeen missade cutten, och chansen att delta i PGA Championship. I Killeens X-tråd, där flera inlägg nu är borttagna, säger han inget om hålplaceringen hade en avgörande roll för den missade kvalgränsen.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-05-02
19:e hålet19:e håletPGA of AmericaTournytt
Rulla till toppen