Två slag för båda. Christian Emmerich och Owen Egan kommer aldrig att glömma söndagens runda. Bild: Instagram

19.e hålet

De gjorde varsin albatross – på samma hål

Det borde egentligen inte gå – men collegekompisarna bevisade motsatsen. Slagen efter varandra.

Text: Bo Steffensen • 2022-09-07 Uppdaterad 2022-09-07

Under en träningsrunda i söndag gjorde de två amerikanska collegekompisarna Christian Emmerich och Owen Egan något som borde vara ”omöjligt”.
Båda gjorde albatross – på samma hål. Slagen efter varandra.
De båda, som spelar för Holy Cross University, hade kommit till åttonde hålet på Blackstone National i Sutton, Massachusetts. Par 5. Dogleg höger. 450 meter långt från vit tee.
Båda hade slagit fina utslag och Emmerich var först in mot green. Han hade 165 meter till flaggan, plockade fram en järnåtta och skickade bollen i hål.
– Vi blev som galna allihop, inklusive vår coach och den tredje spelaren i vår grupp, säger Emmerich till amateurgolf.com.
Jo, det är inte varje dag man skickar i en albatross – om ens någon.
Inte lätt att slå efter det, men Owen Egan – som slagit en monsterdrive och hade 110 meter kvar – slog en gap wedge, bollen landade vid green, letade sig fram mot hål och gick i.
­– Vi såg att bollen försvann. Jag kastade min bag upp i luften och vi sprang omkring som tokiga och gjorde high fives, säger Emmerich.

Det är inte många som gjort eller ens sett något liknande men Holy Cross coach Steve Napoli blev vittne till alltihop.
”Det är fantastiskt att få se Christian och Owen göra albatross slagen efter varandra. Deras reaktion med high fives, bröst mot bröst-hopp och kramar var underbar att se, skrev han i ett mail till amateurgolf.com.
Enligt amerikanska Nationella hole in one-registret är sannolikheten att göra en hole in one 1 på 12 500.
Sannolikheten att göra en albatross beror självklart på hur duktig spelaren är men det finns beräkningar på att det som bäst är en chans på miljonen. Att beräkna två albatross som görs på samma hål slagen efter varandra skulle nog bli för mycket för vilken kalkylator som helst.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-09-07
19:e hålet19:e håletalbatross
Rulla till toppen