Dustin Johnson och Rory McIlroy kommer att spela tillsammans i en lagmatch och möta Rickie Fowler och Matthew Wolff. Foto: Getty images

Äntligen!

Stjärntät välgörenhetsmatch i maj

Har du precis som vi på redaktionen längtat efter att få se proffsgolf på TV? I mitten av maj kommer det äntligen sändas en golfmatch och det är fyra stora stjärnor som deltar.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-04 Uppdaterad 2020-05-07

Golf kommer att sändas på TV redan i maj. Det är visserligen ingen vanlig professionell tävling men de fyra deltagarna är storstjärnor.

17 maj ska Rory McIlroy och Dustin Johnson spela mot Rickie Fowler och Matthew Wolff i en lagmatch i skinsformat. Matchen kommer äga rum på Seminole Golf Club i Juno Beach, Florida och det är TaylorMade Driving Relief som samordnar tävlingen. Under tävlingen ska alla insamlade pengar gå till arbetet för att bekämpa coronaviruset.
– Det har varit jobbigt att bevittna vad så många genomlidit de senaste veckorna på grund av coronapandemin. Jag hoppas att vi kan ge en välförtjänt paus och underhållning för de som vill se oss över hela världen. Dustin och jag kommer ha en rolig rond tillsammans och vårt spel kommer passa bra när vi ska spela för att skänka pengar och kunskap den 17 maj, säger Rory McIlroy i ett pressmeddelande.

Tävlingen ska följa de regler som är uppsatta gällande social distansering och kommer att genomföra lämpliga tester för att skydda hälsan och säkerheten hos golfarna, produktionsbolagets personal och andra på plats. Inga supportrar tillåts besöka golfbanan under tävlingen.

Totalt ska 4 miljoner dollar delas ut i denna välgörenhetsmatch. 11 juni ska PGA Tour starta upp som vanligt i och med att Charles Schwab Challenge ska spelas.

Välgörenhetsmatchen kommer att sändas via amerikanska NBC, Golf Channel, NBCSN och Sky Sports. Matchen kommer också att sändas gratis på PGA Tour Live. I Sverige kommer tävlingen sändas genom C More. Sändningstider hittar du här.

https://www.instagram.com/p/B_xCUB2lTlX/?utm_source=ig_web_copy_link

Text: Jesper Johansson • 2020-05-04
19:e hålet19:e håletCoronavirusetDustin JohnsonMatthew WolffRickie FowlerRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen