5de3f9626f2db

19:e hålet

Vad är viktigast på golfresan: En bra bana eller ett bra hotell?

Svensk Golfs panel tycker till.

Svensk Golf • 2018-10-10

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor.

Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10.

Stefan Karlsson: Linksälskande bandyspelare som vunnit SM sju gånger och VM en gång. Idag är han sportchef för Hammarby Bandy.

Vad är viktigast på golfresan: En bra bana eller ett bra hotell?
Helen Alfredsson, Ola Wenström, Stefan Karlsson.

Var åker du helst i höst och vem tar du med dig?

Helen: Hem till Florida! Att resa är inte alls någon lyx för mig. Men att vara hemma och koka kaffe, det är lyx. Att kunna ta golfbilen till första tee på Bay Hill är inte så dumt det heller. Vem jag tar med? Tja, jag blir inte av med Kenta (skratt).

Ola: Ser till att kompisarna Daniel och Danne följer med över till Jupiter, Florida, nu när orkansäsongen mojnat. Det blir många skratt och otvungen golf. Den senare springer dessutom som barn i huset på The Medalist, där Tiger, Jesper och de andra hänger.

Stefan: Jag har redan varit på en drömresa i St Andrews med mina söner och en kompis. Kom inte ut på Old Course så det blev Castle, Kingsbarns och Carnoustie. Skottland är något alldeles speciellt.

Panelen: Vilken är den mest sanna fördomen om golfare?

Tiger Woods och Phil Mickelson ska spela en match om 9 miljoner dollar – kommer du kolla?

Helen: Verkligen inte! Jag tycker att det är ganska larvigt. Att lägga nio miljoner på två som har mer än de nånsin kan spendera, jag tror inte att det växer golfen. Så länge de inte ger bort pengarna till något bra så är det ingen höjdare för mig.

Ola: Motvilligt och pliktskyldigt. Klart att jag vill se hur det går. I grunden är det en rätt larvig hittepågrej där ingen av dem riskerar att förlora någonting, knappt prestigen. Två barskrapade amatörer mot varandra med tio millar i potten – det vore något!

Stefan: Absolut! Ingen tvekan. Inte för pengarna – det är ju helt galet mycket pengar – men när Tiger spelar, då tittar jag. Så är det. Och sedan Mickelson… är man golfnörd så vill man se den matchen. Grejen är ju galen. Hoppas vinnaren skänker pengarna till välgörenhet.

Panelen: Vad är det dummaste du har gjort på en golfbana?

Vad är viktigast på golfresan: en bra bana eller ett bra hotell?

Helen: Svår fråga! Det är inte kul att komma till hårda sängar på semestern. Men jag skulle inte åka till en sketbana. Jag åker bara till bra
banor och då ser jag till att hitta bra hotell.

Ola: Måste man välja? Helst båda delar. Åtminstone en av de två måste vara spektakulär, något extra, annars kan jag lika gärna stanna hemma. Jag kan absolut tänka mig en hård träbrits och medhavd sovsäck i en skrubb hos R&A intill Old Course om det kniper.

Stefan: Bra bana! Jag har bott på Rusacks och andra ställen men när man är i Skottland tycker jag nästan att det hör till att bo på B&B. Vi bokar sex, sju eller åtta rum när man är ett gäng. Ett okej rum vill man ha men banan och atmosfären är viktigare.


Scroll to Top