144th Open Championship – Final Round

19:e hålet

10 jobb alla golfare vill ha

Att bli golfproffs är långt ifrån enkelt. Men bara för det är det inte omöjligt att jobba med sporten vi älskar. Här är tio yrken alla golftokar vill ha!

Text: Jesper Johansson • 2017-01-13 Uppdaterad 2017-01-13

Man behöver inte vara golfproffs för att jobba med sporten vi alla älskar. Golf.com har gjort en lista med jobb alla golftokar vill ha. Hur många kan du tänka dig att jobba med?

Här är tio jobb alla golfgalna vill ha: 

1. Kock på Cypress Point

Kökspersonalen på Cypress Point jobbar ofta under en lång tid, och anledningen är kanske inte bara kärleken till maten. Anställda på klubben får nämligen spela golf på av de mest eftertraktade banorna i världen. 

10 jobb alla golfare vill ha

2. Zeppelinarpilot

Under din arbetsdag är du 600 meter över världens vackraste golfbanor. Din uppgift: följ världens bästa golfare med kameran. Svårslaget.

10 jobb alla golfare vill ha

3. Starter på St Andrews Old Course

Att hela dagarna få se golfare från hela världen starta rundan de drömt om sedan de tog upp spelet måste vara bra för själen. Att man arbetar utomhus i skotskt väder får man tåla.

4. Reparera klubbor på touren

Hela dagen tillbringas på en golfbana där man snackar om golfutrustning med kollegor och golfproffs. Dessutom kan man komma hem med gratisgrejer!

10 jobb alla golfare vill ha

5. Bära resultattavlan på PGA Tour-tävlingar

Man får visserligen inte betalt för att gå med i stjärnornas bollar under tävlingarna. Men. Man får se golf i världsklass på bara några meters avstånd.

 

10 jobb alla golfare vill ha

6. Värd i vinnarnas omklädningsrum på Augusta National

Det kan låta som ett trist jobb att torka av skor och tvätta smutsiga handdukar. Men om man gör det åt de få personerna som har tillträde till vinnarnas omklädningsrum på Augusta National är det svårt att klaga. Dessutom renoverades arbetsplatsen förra året.

10 jobb alla golfare vill ha

7. Caddie på Bel-Air Country Club

Att vara caddie är ett drömjobb på alla banor. Att få tillbringa hela dagarna på en golfbana är vad vi alla vill. På Los Angeles-klubben Bel-Air CC får man dessutom bära klubborna åt filmstjärnor som Jack Nicholson, Dennis Quad och Luke Wilson med flera. 

 

10 jobb alla golfare vill ha
Foto: Getty Images

8. Sköta morgonklippningen på The Plantation Course i Kapalua, Hawaii

Den nya dagens första solstrålar ger Stilla havet de vackraste av färger. Stora vågor rullar in över klipporna och du är uppe tidigt för att klippa gräset på en av världens mest spektakulära golfbanor. Ett jobb som gör alla måndagar till en fredagseftermiddag.

10 jobb alla golfare vill ha

9. Vikariera som Bill Murray på Pebble Beach Celebrity Pro-Am

Hur det nu ska gå till… Men du får spela på en av världens finaste banor utan någon som helst press att prestera. Du behöver bara vara där en gång per år och tramsa.

10 jobb alla golfare vill ha

10. Reservator på The World Golf Hall of Fame

Hogan, Palmer, Nicklaus, Sörenstam och så vidare. Att tillbringa hela sin arbetsdag i lokaler gjorda för de största golfarna genom tiderna kan knappt räknas som ett jobb. Det är en dröm för alla golfälskare.


Text: Jesper Johansson • 2017-01-13
19:e hålet19:e håletPGA TourUS Masters
Scroll to Top