På O’learys Heron City i Kungens Kurva söder om Stockholm kan du spela golf på krogen. Foto: Mikael Törnkvist

Spela

Spela 110 banor på krogen

Den som går på O'Learys Heron City i Kungens Kurva söder om Stockholm kan spela golf, följa Golf Channels livesändningar och dricka en pilsner.- Vi har fått jättebra respons, säger general managern Tomas Lindkvist.

Text: CM Hellsten • 2011-02-11 Uppdaterad 2011-02-11

Heron City är ett shopping och nöjeskomplex i Stockholms södra förorter mitt emot världens största Ikea-varuhus.

En av hyresgästerna är O’Learys.

Tomas Lindkvist är general manager för sportbaren och i två år har de jobbat med ett golfprojekt och måndagen 24 januari var det urpremiär.

Då öppnade restaurangen fem golfsimulatorer.

– Jag drog ut ett mail till alla golfklubbar i Stockholmsområdet och några av dem snappade upp det och skickade vidare till sina medlemmar. Det är många från klubbarna som ligger här omkring  som har varit och besökt oss och spelat. En del företag har också varit här. Vi har nu en internetbokning för golfen, säger Tomas Lindkvist.

De fem maskinerna finns i ett rum som ligger vägg i vägg med restaurangen och O’Learys har alkoholtillstånd för sin golfavdelning.

– Det är uppskattat eftersom folk gärna vill ta en bärs medan de spelar.  Vi visar också Golf Channel på storbildsskärmar där inne så golfarna kan följa den aktuella tävlingen medan de själva spelar.

O’Learys har ställt upp fyra vanliga simulatorer med avancerad programvara och grafik och två höghastighetskameror per maskin.

– Dessutom finns en surroundsimulator som skjuter på tre dukar och är uppvinklad så att golfaren faktiskt ser landskapet omkring sig. En av simulatorerna är en serverdator så om man vill köra en turnering så kan den visa scoreboard, säger Tomas Lindkvist.

Vilka banor kan golfaren spela?
– Det finns 110 olika anläggningar runt om i världen – från Pebble Beach till de svenska alternativen Bro-Bålsta, Kungsängen, Halmstad och Oxelösund.

O’Learys hyr ut per timme och de vanliga simulatorerna kostar 290 på vardagar och surround-maskinen 390. På helger och skollov höljs priset med en hundring.


Text: CM Hellsten • 2011-02-11
SpelaNyheter
Scroll to Top