Golfskolans instruktör Marlene Hedblom gav deltagarna matnyttiga tips inför säsongens spel. Foto: Sandra Fagerström

Spela

Lyckad tjejdag på Kungsbacka

Över 60 kvinnor var på plats när Golfskolan arrangerade årets första Tjejdag på Kungsbacka. Deltagarna fick både träningstips, och testa nyheter på utrustningsfronten.

Text: Karin Klarström • 2010-05-21 Uppdaterad 2010-05-21

Missa inte

Årets andra tjejdag, den på Haninge den 15 juni, är redan fulltecknad. Däremot finns det fortfarande platser kvar till Golfskolans custom fitting-dagar. Här kan du anmäla dig.

Läs också:Se över bagen med Golfskolan – gratis 

Golfskolan har arrangerat tjejdagar sedan 2006, och varje år kommer nya entusiastiska deltagare för att få tips av tränarna. I år fortsätter succén, och först ut för säsongen var dagen på Kungsbacka GK. Golfskolans instruktörer Jessica Krantz och Marlene Hedblom var där för att hjälpa till med träning och tips inför säsongen.

Ett 60-tal kvinnor i olika åldrar hade tagit sig ut till klubben för att passa på att lära sig lite nyheter. Ett par av dem var på plats med god marginal för att inte missa någonting.

Ann-Christine Govenius och Jill Ståhle har varit med förr, och visste vad som väntade.

– Det är så kul att det samlas en massa tjejer på en golfdag så här, killarna åker ju iväg på kompisresor tillsammans så det är kul att det här finns, sa Jill till Svensk Golf.

Deltagarna fick testa utrustningsnyheter från Cobra. Klubbleverantören hade med sig allt i spelväg, från järn till drivers. Den som ville kunde dessutom ta hjälp av Kungsbackas pro Per Nellbeck för att mäta upp svingen i en så kallad Track Man, där golfaren får alla data för svinghastighet, bollbana och så vidare. Det gav lite ledtrådar om vilket typ av utrustning som passade respektive spelare bäst.

Himlen såg bitvis hotande mörk ut, men det var ingenting som resulterade i tråkigheter utan eftermiddagen bjöd på perfekta förutsättningar för hårdträning under överinseende av Golfskolans två instruktörer.

– Det här är verkligen ett perfekt tillfälle att få testa nya klubbor. Det är fantastiskt att den här möjligheten finns, och helt gratis dessutom, sa deltagaren Eva Kling.

Se över bagen med Golfskolan

Text: Karin Klarström • 2010-05-21
SpelaNyheter
Scroll to Top