Jesper Parnevik är trea på den amerikanska seniortourens statistik över snittlängd med drivern. Foto: Getty Images

Följa

Parnevik putsar majorstatistiken

"För många löjliga misstag". Så lyder Jesper Parneviks egen analys efter att årets tredje seniormajor klarats av.

Text: Eric Franzén • 2015-06-15 Uppdaterad 2019-12-11

Constellation Senior Players Championship

Speldatum: 11-14 juni
Spelplats: Belmont Country Club, Belmont, Massachusetts
Prispengar: 2 700 000 us dollar
Aktuell ställning

47:a, 34:a och nu en delad 17:e plats. Ja, Jesper Parneviks majorfacit på den amerikanska seniortouren har börjat att utvecklas åt rätt håll. Även om söndagens avslutande 71-rond inte direkt var konkurrenskraftig på scorevänliga Belmont Country Club, en knapp halvtimma utanför Boston.

Fjärde speldagens tre birdies kom under första nio, där Parnevik vände på ett under för dagen. Dessvärre blev andra halvan trögare med två bogeys som distinkta bromsklossar. 

– Det är kul att börja vara med i hetluften igen. Men det är fortfarande lite kvar innan jag når ett riktigt tävlingsfokus fullt ut, fast det närmar sig sakta. Jag gör för många löjliga misstag och puttningen har inte varit riktigt bra ännu, säger Jesper Parnevik till Svensk Golf.

Innan Parnevik satte kurs mot Sverige och väntande midsommarfirande med familjen stannade han på fem under par för tävlingen – 14 slag bakom omutlige Bernhard Langer. Den tyske dominanten levererade en trygg 68:a under avslutningen och skuggade närmast av Kirk Triplett – som landade sex slag efter. 

Segern i Constellation Senior Players Championship var Langers femte majortitel på The Champions Tour.


Text: Eric Franzén • 2015-06-15
FöljaNyheter
Rulla till toppen