Landskronas Eric Blom tog hem segern i danska Thisted efter ett avslutningsvarv på två under par Foto: ECCO TOUR

Följa

Eric i full blom

Det var tre danskar och en svensk som slogs om segern i Thisted.Och segern gick till Eric Blom efter en tung kamp mot hemmafavoriterna.

Text: Martin Strömberg • 2015-06-05 Uppdaterad 2015-06-05

Efter två dagar med skilda förutsättningar hade den 25-årige Landskronakillen Eric Blom gett sig själv ett utmärkt slagläge inför sista dagen av Thisted Forsikring Championship. Tävlingen inleddes med tuffast tänkbara förhållanden och scorerna var inledningsvis därefter.

–  Jag spelade pro-am i ösregn och storm och hade tidig start dagen efter, så en del saker var inte torra i tid. Det blev att köpa en ny handduk och tjocka vantar i shopen.

Första varvet slutade på par och andra tre under efter en av Erics bästa ronder den här säsongen. Tre under par där var verkligen med mersmak.

– Jag gav mig själv massor av bra birdiechanser men lyckades inte förvalta så många. Tre under var nog det sämsta jag kunde haft det varvet.

Sista dagen blev en kamp mot danskarna Simon Willer, Daniel Løkke och Martin B Ovesen. Efter en birdie på 16:e kunde Blom ta ledningen och på sista hålet kunde han tvåputta från en och en halv meter för sin första riktiga proffstitel.

– Det var väldigt skönt att kunna knyta ihop säcken och vinna idag, har varit när ett par gånger innan men aldrig lyckats hålla hela vägen, berättar en lycklig segrare för Svensk Golf.

Efter en tung period tidigare i år har Blom fått resultat på den hårda träning som han lagt ner både i vintras och nu i år. Hans målsättning att bli topp-fem i Nordiska Ligan känns inte alls omöjlig efter den här segern.


Text: Martin Strömberg • 2015-06-05
FöljaNyheter
Scroll to Top