Den femte argentiske spelaren att segra på PGA Tour håller upp trofén i FedEx St Jude Classic. Foto: Getty Images

Följa

Argentisk seger i Memphis

Under fjolåret saknade han kort på PGA Tour. Nu har Fabian Gomez tagit sin första seger på världens främsta herrtour.

Text: Eric Franzén • 2015-06-15 Uppdaterad 2015-06-15

FedEx St. Jude Classic

Bild 1115523

Datum: 11-14 juni 2015

Bana: TPC Southwind, Memphis, Tennessee

Titelförsvarare: Ben Crane

Prissumma: 6 000 000 us dollar

Aktuell ställning

FedEx-cup

Det var upplagt för att Brooks Koepka skulle bärga sin andra PGA Tour-titel för året, och gå upp jämsides med Jordan Spieth i 2015 års amerikanska segerstatistik. Men en 36-årig argentinare hade andra planer under upplösningen av FedEx St Jude Classic.

Fabian Gomez inledde söndagen med att jaga engelske veteranen Greg Owen. Slag efter slag jobbades successivt in innan Owen passerades med en stark birdie på 11:e hålet. Segermarginalen blev till slut fyra slag ned till tvåan Owen efter att Gomez slutfört söndagens 66:a med att rulla i rondens femte birdie på 18.

Argentinaren har nu arbetsro på PGA Tour under kommande två säsonger. Detta efter ett 2014 när han tog sig tillbaka till herrtourernas absoluta finrum via spel på Web.com Tour.

– Det är stort att vinna en tävling här, eftersom jag nu har kortet i två år och möjligen kan spela med mindre stress och slippa tänka för mycket, säger Fabian Gomez via tolk på presskonferensen.

Carl Pettersson lyckades inte skaka fram de birdies som krävdes för ett större kliv i resultatlistan. Den avslutande 70-ronden, par, innebar delad 40:e plats på ett under par. Big Dog klättrar därmed en placering på FedExCup-rankingen, från 114 till 113, efter veckan i Memphis. 


Text: Eric Franzén • 2015-06-15
FöljaNyheter
Rulla till toppen