44-årige Steve Stricker har hittills radat upp nio segrar på PGA Tour. Foto: Getty Images

Följa

Tog ledningen med HIO

Steve Stricker greppade järnsexan. Några sekunder senare såg han bollen gå i hål på Muirfield Villages åttonde hål. Världsåttan tog i detta ögonblick ledningen i The Memorial Tournament.

Text: Eric Franzén • 2011-06-04 Uppdaterad 2011-06-04

The Memorial Tournament

Datum: 2-5 juni
Bana: Muirfield Village GC, Dublin, Ohi0
Prispengar: 6,2 miljoner dollar
Titelförsvarare: Justin Rose

Starttider
Aktuell ställning

Han har spelat The Memorial elva gånger och väntar fortfarande på sin första placering bland de tio främsta.
Men plötsligt händer det.
På det drygt 170 meter långa hål 8 slår Steve Stricker en fin järnsexa som landar några decimeter framför pinnen. Sedan rullar den vackert ned i hål.
Innan sitt hole in one var Stricker två under par för dagen. När dagen därefter avrundas med en birdie på hål 9, för en rond på 67, har han ryckt till sig en ledning på tre slag.

– Man blir givetvis chockad av att se slaget gå i, men på ett bra sätt, konstaterade Stricker på den efterföljande presskonferensen.

Stricker skuggas av en kvartett med intressanta spelare. Det är veteranen Rod Pampling, Ricky Barnes, Jonathan Byrd och Rory McIlroy – som just nu är tävlingens högst placerade europé.
22-åringens andra rond bjöd på en vild blandning av bogeys och birdies. Även en dubbel smögs in på 14, efter att Rory slagit utslaget i ned i vattendraget bredvid fairway. Det blev till slut 72 slag (par) och en bra position inför helgen på totalt sex under par.

Robert Karlsson klarade kvalgränsen med minsta möjliga marginal, efter en svajig avslutning med bogey-dubbel-bogey på de tre sista hålen. Karlsson gick ändå på 71 slag, ett under par, och stannade därmed precis ovanför strecket på totalt ett över.

Henrik Stenson gjorde ett ärofyllt försök att få jobba helg i The Memorial. Utan något att förlora följde han upp första dagens 79:a, med en stark bogeyfri 67:a – vilket var dagens näst lägsta score. Men på totalt två över par visade det sig till sist att Stenson hade behövt ytterligare en birdie i kortet för att hitta upp på rätt sida om kvalgränsen.

Carl Pettersson slutade längre ned i resultatlistan och gav sig inga egentliga möjligheter att följa upp 2006-års seger på Muirfield Village. Efter ronder på 76 och 73 slag fick Big Dog packa väskan i förtid för femte gången under nuvarande säsong.


Text: Eric Franzén • 2011-06-04
FöljaNyheter
Scroll to Top