Rorys första skarpa rond på amerikansk mark sedan sista dagens ras i US Masters blev en lyckad historia. Foto: Getty Images

Följa

Mäktig spurt av Mcilroy

I förra veckans BMW PGA Championship fick Rory Mcilroy kämpa för att klara kvalgränsen, efter en inledande 76-rond. Nu när han gör en av säsongens få starter på PGA Tour räckte spelet till delad ledning på Muirfield Village.

Text: Eric Franzén • 2011-06-03 Uppdaterad 2011-06-03

The Memorial Tournament

Datum: 2-5 juni
Bana: Muirfield Village GC, Dublin, Ohi0
Prispengar: 6,2 miljoner dollar
Titelförsvarare: Justin Rose

Starttider
Aktuell ställning

Detta efter en tung slutspurt där 22-åringen hamrade i tre raka birdies, på hål 6 till 8. Och Mcilroy hade option på mer.
Det aggressiva inspelet på hål 9, Rorys sista för dagen, bredvid vattenhindret på den tighta högersidan om flaggan lämnade honom en fullt greppbar birdieputt för ensam ledning.McIlroy slog denna i stort sett utmärkt men fick nöja sig med att se bollen balansera precis utanför höger hålkant.
Scorekortet ritades till slut under med 66 slag, sex under par, för delad ledning med amerikanske Chris Riley.

– Det här är en av mina favoritveckor under året. Jag känner att banan verkligen är uppsatt för att passa mitt spel, berättade McIlroy på presskonferensen efter ronden.

Den nordirländska världssexan var för övrigt den enda internationella spelaren som tog en plats bland de 20 främsta. I övrigt rådde en totalamerikansk dominans under första dagen på Muirfield Village, med bra ronder från profiler som Chris DiMarco (-5), Rickie Fowler (-4), Steve Stricker (-4) och sverigeaktuelle Dustin Johson (-4).

Iskalla svenskar
Startfältets tre svenskar är långt bakom täten. Robert Karlsson öppnade med 74 slag (+2) och delar 78:e plats samtidigt som Carl Petterson (d95, +4) var fjärran ifrån formen som tog honom till seger i just denna tävling under 2006.
Henrik Stenson (d112, +7) inledde dagen bra och var ett under par efter första nio. Men sedan åkte rullgardinen ned totalt, med dubbel på elvan och hål 17 samt en trippel på hål 16.


Text: Eric Franzén • 2011-06-03
FöljaNyheter
Scroll to Top