Peter Hanson satsade allt för segern, men ett vattenbesök förstörde dagen. Foto: Getty Images

Följa

Hanson gick för seger

Peter Hanson gick för vinst – och flaggan. Men efter ett högersläpp försvann segerchanserna ner i en damm på det 17:e hålet. – Jag kanske borde ha försökt dumpa bollen mitt på green, säger han efter fjärdeplatsen.

Text: Tobias Bergman • 2011-12-11 Uppdaterad 2011-12-11

Dubai World Championship

Bild 1112896

Datum: 8-11/12
Bana: Jumeirah Earth Course
Prispengar: 7,5 miljoner dollar

Slutresultat och prispengar

Slutställning Race to Dubai

Peter Hanson signerade scorekortet för 67 slag, kom ut från resultaträkningen och ställde upp för att svara på reportrarnas frågor.

Och han gjorde det med blandade känslor.

Å ena sidan hade han blivit fyra i Dubai World Championship, gjort birdie på det sista hålet, kravlat sig in på topp 15 och fått 225 000 euro i bonuspengar för en väl genomförd säsong.

Å andra sidan hade han 20 minuter tidigare dumpat alla segerchanser i en damm på det 17:e hålet.
För när svensken nådde korthålets tee såg han på resultattavlan att han låg 15 under par och var två efter ledande Alvaro Quiros. Därmed anade han också att han behövde avsluta med birdie-birdie för att ens ha en suck att fånga in den ledande spanjoren.

– Därför valde jag att gå för flaggan. Jag försökte slå en låg draw genom vinden och målet var att den skulle svänga ungefär sju meter. Istället blev det nån form av släpp och istället gick den en meter höger, berättar han.

Konsekvensen blev värsta tänkbara.

Bollen plaskade i dammen, Hanson fick besöka dropprutan och efter en missad putt var dubbelbogeyn ett faktum och möjligheterna att vinna lika med noll.

– Jag kanske borde ha försökt dumpa bollen mitt på green bara, men jag kände att jag ville göra ett försök att vinna det här, säger Hanson.

Dessförinnan hade han spelat riktig drömgolf på Jumeirahs Earth Course. De 15 första hålen hade bjudit på sju birdies och det som inledningsvis såg ut som en svår uppgift hade plötsligt blivit överkomlig.

– Jag spelade bra i dag. Jag fick en fin start och gjorde många birdies, men när jag tittade på ledartavlan såg jag ju att andra också gjorde det . Så det kändes som att jag var tvungen att gå riktigt lågt för att ha chansen, säger Hanson.

34-åringens resultat blev till sist 67 slag och därmed hamnade han på 14 under par för tävlingen. Det räckte alltså till en ensam fjärdeplats och 276 000 euro i prispengar. Det gav också några hack uppåt på Race to Dubai-listan och innebar att han blev bäste svensk. Hanson slutade på 13:e plats och får i och med detta 166 000 euro i bonus – vilket innebär att han lämnar Dubai fyra miljoner kronor rikare.

– Det var skönt att slippa den där 16:e-platsen i alla fall. Det var ju en av målsättningarna den här veckan.

Näst bäste svensk på listan blev Alex Norén som slutade på 14:e plats och fick drygt 150 000 euro för detta.

Svenskarnas placering i tävlingen:
4) Peter Hanson, -14.
d11) Robert Karlsson, -9.
d16) Johan Edfors, -8.
d19) Fredrik Andersson Hed, -6.
d37) Alex Norén, -1
56) Christian Nilsson, +9

 


Text: Tobias Bergman • 2011-12-11
FöljaNyheter
Scroll to Top