För andra året i rad satsar Forsgårdens GK på att sprida ett miljövänligt budskap under Fredrik Jacobson Masters. Foto: Anders Karlsson

Följa

Forsgården tänker grönt

Förra året började de utveckla en tanke på miljön i samband med deras tävling på dåvarande SAS Masters Tour. Exempelvis visades miljöbilar upp för att väcka nya tankesätt hos besökarna.- Det gäller att prioritera rätt, säger tävlingsledaren Hans Bratt.

Text: Gabriella Karlsson • 2010-05-24 Uppdaterad 2010-05-24

Som tävlingsledare för en av deltävlingarna på Nordea Tour tycker Hans Bratt att det är viktigt att sprida ett miljövänligt budskap till de som besöker Forsgårdens Golfklubb. Nytt för i år är att det i samband med Fredrik Jacobson Masters kommer att anordna en miljökonferens där en debatt kommer att föras angående “Golf i det hållbara samhället”. Samtalsämnet kommer bland annat att vara hur man kan sköta golfbanorna utan att påverka miljön speciellt mycket.
– Det kommer att vara många kunniga som sitter med i debatten så det kan nog bli riktigt intressanta diskussioner, säger Hans Bratt som är tävlingsledare för Fredrik Jacobson Masters på Forsgårdens Golfklubb.

Bratt vill etablera en tanke hos golfklubbarna runt om i landet att det faktiskt går att sköta banan och samtidigt värna om miljön. Att det kanske inte är den knallgröna banan som är viktig utan att jämnheten i banan är viktigare.  För ekonomin är det också billigare att sköta banorna mer miljövänligt menar Bratt:
– Tänk bara på hur mycket gödsel vi gör av med, diesel till maskinerna. Om vi inte gödslar lika mycket och klipper lika ofta behöver vi inte använda maskinerna så ofta som vi gör idag. Banan blir kanske inte lika grön men kvalitén blir inte sämre. Kanske blir den bättre till och med, plus att vi sparar en massa pengar, säger han.

Forsgårdens GK är miljöcertifierad så för dem är det en självklarhet att vilja sprida budskapet vidare. Under tävlingen kommer det att vara miljöbilar uppställda och tält kommer att rymma mycket information om hur man får in “rätt tänk” när det kommer till miljön.
– Sedan har vi även källsortering ute på banan så att spelarna också kan hjälpa till och så tycker vi att det ska spela med peggar gjorda av kalk som är mer miljövänliga, säger Hans Bratt och fortsätter:
– Även våra sponsorer är miljövänner, det är viktigt för oss att de delar vår åsikt om att vara miljövänliga. Som Fredrik Jaconson säger “Because I care” (för jag bryr mig).

Inför Fredrik Jacobson Masters, som avgörs 27-29 maj, är det både herrar och damer som ska göra upp om segern. Att det är många spelare från både dam- och herrtouren tycker Hans Bratt bara är roligt.
– När de är juniorer spelar de tillsammans men när de tar klivet ut i proffslivet spelar tjejerna för sig och killarna för sig. När de kommer hit är det roligt att se hur de går runt och hälsar på gamla kompisar som de spelat med när de var yngre, säger han.


Text: Gabriella Karlsson • 2010-05-24
FöljaNyheter
Scroll to Top