Justin Thomas årets spelare på PGA Tour

Justin Thomas kommer nog aldrig glömma säsongen 2016-2017. Amerikanen vann fem tävlingar, varav en major, samt FedExCup. Nu har han också prisats som årets spelare.

Justin Thomas årets spelare på PGA Tour
Justin Thomas med FedExCup-pokalen. //Foto: Getty Images

Under tisdagen blev det klart att Xander Schauffele utsetts till årets rookie på PGA Tour. Det valet kom inte som någon stor skräll. Ändå hade det skyhöga odds i jämförelse med spelaren som blev Player of the Year.

Fem vinster på touren, varav en major, samt seger i FedExCup räckte för att Justin Thomas skulle prisas som årets bästa spelare.

Priset, som också kallas Jack Nicklaus Award, var inte det enda som han fick motta under onsdagen. Som den spelare med flest inspelade kronor fick han också motta Arnold Palmer Award.
– Det är en enorm ära. Varje gång du vinner ett pris som är namngivet av en person som Jack Nicklaus vet man att det är betydelsefullt. Det här är något jag kommer njuta av en lång tid framöver, säger Justin Thomas till Golf Digest.
– Det är lite galet, speciellt för någon med samma förväntningar som jag alltid haft på mig själv. Men inte ens jag kunde tänka mig att jag skulle vinna det här priset.

Justin Thomas hade inför säsongen högt uppsatta mål. Efter tourfinalen på East Lake visade han dem för media, och nästan alla klarade han av. Förutom de målen gjorde han dessutom en 59:a i Sony Open på Hawaii och den lägsta rundan någonsin i US Open.
Men att kunna göra en liknande säsong igen ser han som osannolikt.
– Jag vet hur svårt det är att göra så med tanke på hur bra touren är just nu,  hur många bra spelare det finns och hur spelare vinner tre, fyra eller fem gånger varje år. Därför kommer det bli svårt att göra en liknande säsong igen. Men jag ska göra mitt bästa.

Hur ska Justin Thomas göra det då?
– Jag kommer att fortsätta göra vad jag har gjort. Jag kommer att sätta upp liknande mål som jag gjorde i år. Fyra stycken som jag tror att jag klarar av, fyra mål jag kan klara av men som kommer vara svåra och fyra mål som är väldigt svåra – men som jag kan klara av om jag har en liknande säsong som den här.

Välförtjänt!
Ja
17
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.