Patric Lindström från Visit Sweden och Per Svensson från Golfförbundet ska locka norrmän och danskar till svenska banor Foto: Svensk Golf

Följa

Unik svensk satsning på golfturism

Nu ska norrmän och danskar lockas till svenska golfbanor.Tillsammans med Visit Sweden och regionala förbund drar SGF igång en stor unik turistsatsning i grannländerna.– Vi kommer att synas överallt och tror att detta kan bli jättebra för klubbarna, förklarar Per Svensson, turismansvarig på Svenska Golfförbundet.

Text: Martin Strömberg • 2012-12-21 Uppdaterad 2012-12-21

Svensson har jobbat hårt och länge för att få ihop alla delar i satsningen som förhoppningsvis kommer att generera ett ökat antal golfturister från våra närmaste grannländer Norge och Danmark.

I dagsläget spelas cirka 75 000 greenfeeronder per år av gäster från dessa båda länder.

– Enligt internationella bedömningar kommer turism och resande i ett globalt perspektiv att ha en tillväxt på cirka fyra procent per år fram till 2020. Däremot finns en hel del arbete att göra innan vi lyckas med detta eftersom svenska golfprodukter mer eller mindre är totalt okända utanför Sveriges gränser, säger Svensson.

Kampanjer kommer att synas på såväl norska som danska sajter med golfinnehåll och detta är naturligtvis en jättechans för svenska klubbar att få en del av kakan.

– Vi jobbar just nu med att få så många klubbar som möjligt att gå med, förklarar Svensson.

Under 2009 omsatte turistnäringen cirka 251 miljarder kronor och utländska besökare spenderade 93.6 miljarder* kronor här i Sverige. Det betyder att turistnäringen är större än både järn och stål samt personbilsexporten.

– Sverige och svenska golfprodukter har alla möjligheter att ta en mycket större del av denna kaka och bli en naturlig del av svensk upplevelseindustri. Vi har chansen att finna nya marknader och målgrupper, säger Svensson.

Satsningen kommer att sjösättas direkt och målsättningen är att den ska ge resultat redan kommande säsong.

*Källa: Tillväxtverket.


Text: Martin Strömberg • 2012-12-21
FöljaNyheter
Scroll to Top