5de42e8cdbf90

Artiklar

Ny mobilapp ska minska dina golfutgifter

Nya appen Golfers gör det billigare för dig att spela golf samtidigt som klubbarna får mer pengar i kassan.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-20 Uppdaterad 2019-12-12

Under en golfresa till Halmstad upptäckte Golfer Sweden AB:s två grundare, Carl Arnetz och Carl Grant, att det var svårt att få en starttid på de banor de ville spela.

Många av banorna de ville spela runt en av Sveriges bästa golfstäder var näst intill fullbokade. Men när de väl kom ut till anläggningarna var det knappt halvfullt. Många rundor spelade de utan trängsel och trots att det via Min Golf såg ut att vara fullt med spelare, och därmed en längre rondtid, flöt spelet på bra.

Det här fick de två vännerna att starta det nya företaget Golfer Sweden AB.
– Vi märkte att det var många tider som var outnyttjade. Det stod att banan var fullbokad, men när vi väl kom ut var det ganska tomt, säger Carl Arnetz.
– Vi pratade med personal på klubbarna och de berättade att det var folk som inte avbokade sina starttider.

De blivande arbetskamraterna insåg då att det här skapar problem för klubbarna, då de ekonomiska kalkylerna blir fel. Därför beslutade de sig för att titta närmare på hur de kan hjälpa klubbar att få ett uppsving ekonomiskt samtidigt som fler kunde få en starttid.
Resultatet blev applikationen Golfers som lanserades till iPhone och iPad i augusti (inom en snar framtid finns den även till Android).

Ny mobilapp ska minska dina golfutgifter
Golfers app ska vara enkel för en bra läsarupplevelse.

Via appen kan man boka starttider på de anslutna klubbarna och företaget är först i Sverige med att använda sig av en dynamisk prissättning, likt taxiföretaget Uber. Det innebär att man som spelare kan få ett reducerat pris på greenfee om man bokar en runda tätt inpå speldagen. Samtidigt får klubben en intäkt för den tiden, som de annars hade fått låta gå utan några pengar alls.
– Men det är inte bara dynamiska greenfee-bokningar som kan göras via applikationen. Precis som i Min Golf kan man boka vanliga starttider på sin hemmaklubb och greenfee-rundor med längre framförhållning, säger Arnetz.

Och med hjälp av Svenska Golfförbundet och deras IT-system (GIT) kan man i appen se sina andra starttider man har inbokade. Det användarvänliga gränssnittet gör det smidigt att snabbt se över sina bokade rundor.
– Och det är enkelt för klubbarna som är anslutna också. Vi sköter bokningarna och betalningarna sker via appen. Så klubben ser bara pengarna och de bokade starttiderna.

Appen lanserades i mitten av augusti och sedan dess har de haft lite mer än 1 400 användare. Än så länge är det 25 klubbar som är anslutna till bokningstjänsten men Golfers är i en process med ytterligare 36 klubbar. Än så länge har allt fungerat bra.
– Vi har tagit det lugnt framåt för att kunna se att allt fungerar. Nu träffar vi så många klubbar vi kan och vill träffa alla i hela Sverige. 

Ny mobilapp ska minska dina golfutgifter
Några av de som jobbar på Golfer Sweden AB: Carl Grant, Carl Arnetz, Martin Heed, Niclas Blomqvist & Oliver Alkesten.

Hur har responsen varit?
– Bra! Men vi vill ha mer feedback på vad vi kan förbättra. Klubbarna har kommit med en hel del bra feedback på små justeringar de önskar. Vi har tagit vara på det och försökt göra om vissa delar.
– Det är många som tycker att det är lätthanterligt och en enkel design. Vårt mål är att det ska gå snabbt och enkelt.

Vad har varit negativt?
– Vi har ännu inte hört något negativt. Men vi har inte fått feedback frän alla än. Så de som är tysta kan både vara nöjda eller inte… Men ingen har klagat på något än, säger företagets VD. 

Alla de som arbetar med uppstarten av Golfer Sweden AB är inbitna golfare och deras största mål är att göra golfen mer tillgänglig och bättre i Sverige.
– Vi älskar sporten och brinner för den. Det är en väldigt kul och en fantastisk sport, säger Carl Arnetz.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-20
Artiklar
Scroll to Top