DP World Tour Championship – Previews

Tournytt

McIlroy kan tappa European Tour-kortet

Rory McIlroy har bara två ET-tävlingar inbokade till kommande säsong, vilket gör att han kan tappa sitt kort.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-14 Uppdaterad 2019-12-12
McIlroy kan tappa European Tour-kortet

Rory McIlroy deltar i veckans tourfinal på European Tour. För fans av den europeiska touren kan det här bli sista gången på länge som man får se nordirländaren på touren.

Inför veckans DP World Tour Championship meddelade Rory McIlroy att than 2019 kanske bara spelar på European Tour vid två tillfällen 2019.

Detta på grund av ett förändrat schema på PGA Tour.

Stora förändringar i PGA Tour-schemat

Players Championship flyttar till mars. PGA Championship flyttar till maj. Det här har gjort att Rory McIlroys schema förändrats en hel del, då BMW PGA Championship – en av European Tours största tävlingar, flyttar till september. 28-åringen kommer nämligen att få ett tätt schema från mars till september om han vill fortsätta spela i samma tävlingar som tidigare.
– Så som schemat har förändrats till nästa år kommer det bli annorlunda för många spelare. Allt kommer att bli så tätt mellan mars och augusti, därför tar jag nu ett långt uppehåll för att bli redo.
– Sedan kör jag hårt från mars och fortsätter hela säsongen ut, sa Rory McIlroy under en presskonferens inför veckans tävling.

Så sänds tourfinalerna i TV


Då startar svenskarna i tourfinalen

Den här planeringen av Rory McIlroy ställer till det. För nu finns det en risk att han inte kan behålla sitt kort på European Tour.

Utöver major- och WGC-tävlingar måste han spela fyra vanliga tävlingar på European Tour för att behålla kortet, men som planeringen är nu kommer han bara att delta i två. Det här är dock något McIlroy tar med ro.
– Det är inte ett Ryder Cup-år så det är inte hela världen. Den tävlingen vill jag däremot spela och jag kommer den säsongen göra allt jag kan för att vara med i det laget.



Text: Jesper Johansson • 2018-11-14
TournyttEuropean TourRace to DubaiRory McIlroyTournytt
Scroll to Top