Farmers Insurance Open – Final Round

Tournytt

Holmes ber om ursäkt till Norén

Under söndagsvarvet tog JB Holmes 4 minuter och 10 sekunder på sig att slå ett golfslag. Alex Norén fick vänta under hela den här tiden och nu ber amerikanen om ursäkt till svenske stjärnan.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-31 Uppdaterad 2019-12-12

Under söndagsvarvet på Torrey Pines spelade Alex Norén tillsammans med JB Holmes och Ryan Palmer i ledarboll.

Svensken hade en chans att vinna tävlingen om han lyckades göra en birdie på det avslutande hålet. Så blev det dock inte. Istället gjorde Alex Norén ett par och förlorade därefter i ett utdraget särspel.

På Torrey Pines avslutande hål, som är ett par 5-hål, försökte Alex Norén nå green på två slag. Slaget han slog blev alldeles för långt och slutade i läktartunneln bakom. Mycket kritik har nu riktats mot det här slaget. Dock inte på grund av Alex Noréns agerande och utförande – utan på grund av hans spelkamrat, JB Holmes.

 

Noréns boll hamnade inne i läktartunneln

Amerikanen väntade nämligen fyra minuter och tio sekunder innan han slog sitt andra slag på hålet. Många hävdar att det här gjorde att Alex Norén tappade sin rytm och därför gjorde ett felbeslut och slog bollen för långt.
– Jag insåg inte hur lång tid det tog. Jag och min caddie försökte bara att ta det bästa möjliga beslutet, säger nu Holmes till Golf Channel.

 


Holmes efter kritiken: ”Jag försökte vinna”

Beslutet blev att inte gå för green på två slag överhuvudtaget. Istället slog amerikanen en wedge som landade i ruffen och Holmes lämnade det avslutande hålet med ett par.
– Om det störde Alex hade han kunnat säga någonting och slå först själv. Om jag förstörde för honom ber jag om ursäkt. Han slog fortfarande ett bra slag. Han nitade bollen.
– Jag förstår inte vad grejen är. Jag försökte ge mig själv bästa möjligheten att vinna turneringen. Jag ville inte förstöra för någon annan.


Text: Jesper Johansson • 2018-01-31
TournyttAlexander NorenJ.B. HolmesPGA TourTournytt
Scroll to Top