GOLF: AUG 06 PGA – WGC-Bridgestone Invitational – Final Round

Tournytt

Hideki bollade med Firestone

Sköt 61 efter värsta uppvärmningen någonsin

Text: Martin Strömberg • 2017-08-07 Uppdaterad 2019-12-12

Många trodde på Rory McIlroy, andra på belgaren Pieters.

Istället blev avslutningen av årets Bridgestone Invitational en fenomenal uppvisning av japanen Hideki Matsuayama.

När han tryckte ner pedalen på sista nio fanns det ingen som var i närheten av att kunna svara, men japanen var inte alls så säker på insidan som han gav sken av utåt på vägen mot sin avslutande 61:a.

– Efter uppvärmingen var jag chockad och väldigt osäker på min sving. Det kan ha varit min värsta uppvärming någonsin, och jag hade ingen koll på var bollen skulle hamna alls, berättade 25-åringen.

Men för en betraktare var det en mäktig styrkedemonstration inför PGA Championship nästa vecka att se Matusyama fullständigt köra över Firestone under slutronden. För fyra år sedan spelade japanen med Tiger Woods när denna gick runt på 61 slag här och vann.

– Jag kunde inte förstå hur man kunde gå på 61 slag på den här banan.

Och igår gjorde han om Tigers (2), Garcias och Olazabals bedrift och tangerade banrekordet på Firestones södra bana.

Att när det börjar hetta till bara fortsätta att göra birdies är en egenskap som många spelare skulle ge allt för att ha, Hideki Matsuyama har många gånger visat att han är en av dem som slipper fortsätta leta. Segermarginalen ner till tvåan, Zach Johnson, blev hela fem slag.

Matsuyama har sex topp tio-placeringar på 20 majorstarter men ännu ingen seger. En av hans stora karriärmål är att bli första japan att vinna en major.

– Jag tror på mig själv men jag tycker fortfarande att jag har en bit kvar upp till några av mina knkurrenter. Framförallt så har många av dem vunnit majors och inte jag. Men med hårt jobb så kanske jag en dag kan nå den nivån också, sa en ödmjuk Matsuyama.

Henrik Stenson avslutade med 67 slag och delade 17:e platsen medan Alex Norén efter en drömstart sista dagen med fem birdies första sex, tvingades nöja sig med 68 slag och en delad 28:e plats totalt. 

Hideki bollade med Firestone

Text: Martin Strömberg • 2017-08-07
TournyttAlexander NorenHenrik StensonHideki MatsuyamaTournyttWGCZach Johnson
Scroll to Top