Gå på kurs och lär dig att dra fördel av reglerna. Foto: Getty Images

Spela

Bli regelexpert i år

Nu har du chansen att förfina regelkunskaperna på en kurs. Det är dags för tredje omgången av SGF:s Högre Regelutbildning som vänder sig till alla intresserade golfare. Det finns fortfarande platser kvar.

Text: Sylvia Luther • 2012-02-09 Uppdaterad 2012-02-09

Läs mer

Info och anmälan till Högre Regelutbildning.

Det är svårt med regler, det tycker även förbundsdomarna. Är det tävling får också de rådgöra med varandra vid kniviga fall. Och de inträffar, berättade tournament directorn Mikael Eriksson under förra regelkursen i Ljungbyhed. Men vardagsronderna för oss vanliga golfare blir både lättare och snabbare om man har de basala kunskaperna i bagaget. Dessutom är det praktiskt att kunna lösa ett problem direkt, och dra fördel av reglerna, för att ta sig ur de kniviga situationer som plötsligt uppstått.

I år arrangeras kursen Högre Regelutbildning i Stockholm den 25-26 februari på Scandic Star Sollentuna strax utanför Stockholm. På programmet står en genomgång av alla regler – 1 till 34 och med extra fokus på de förändringar som gäller från och med 2012.

– Jag snappar upp något nytt varje gång. Det är också kul och dessutom lärorikt att få se videofilmer från situationer som inträffat på internationella tourer, säger Marika Pellijeff på SGF:s spel- och tävlingsavdelning.

Föreläsare är som vanligt ledamöterna i Svenska Golfförbundets Regelkommitté. För den som vill få en extra check av de nya kunskaperna avslutas söndagen med ett frivilligt regeltest.

Kursen kostar 1 500 kronor och då ingår lunch, fika och kursmaterial. Logi står deltagarna själva för men till ett specialpris på hotellet under kursdagarna.


Text: Sylvia Luther • 2012-02-09
SpelaNyheter
Scroll to Top