5de45e70542b7

Nyheter

Skyrups GK ska moderniseras för att öka underhållningsvärdet

Hotell- och golfanläggningen Skyrups GK ska genomgå en stor förändring. Under fem år ska banan renoveras för att öka underhållningsvärdet.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-14 Uppdaterad 2016-10-14

Förre European Tour-spelaren Fredrik Widmark är klubbchef på Styrups GK och har tillsammans med två kompanjoner för ett antal år sedan löst ut de tidigare ägarna.

I och med det startades ett projekt att skapa en bättre fungerande anläggning som använder sig både av golfbanan och det intilliggande hotellet.

Och det har gått väldigt bra.

Klubben har ökat sina intäkter och fortsätter att förbättra miljön för medlemmar och greenfee-gäster.

 

Skyrups GK ska moderniseras för att öka underhållningsvärdet
Hål 10 på Skyrups GK. //Foto: Skyrups GK

Nu har nästa projekt startat.

Skyrups GK, som öppnade 1978, ska fräschas upp och moderniseras. Målsättningen är at göra golfen underhållande för golfare med lite högre handicap.

– Vi kommer inte att gräva upp hela banan och skapa 18 nya hål. Vi tar hjälp av Christian Lundin (som tillsammans med Henrik Stenson ser över layouten på Österåker) för att göra en femårsplan där vi förbättrar banan från start till mål, säger Widmark.

Än så länge är det oklart vad som ska göras på banan, men Widmark menar att det kan vara allt från att göra om en bunker på ett hål till att skapa ett nytt vattendrag på ett annat.

Banan kommer inte att stängas ner under ombyggnaden utan att göras om i etapper för att inte kännas som en byggarbetsplats.

– Vi ska försöka skapa en lite mer lättspelad golf för de som är precis i början av sitt golfspelande och de som inte kommit så långt eller slår lite kortare. Vi vill göra golfen roligare, säger Fredrik Widmark.

– Det är där vårt fokus ligger. Samtidigt vill vi utmana den etablerade, lite bättre spelaren. Man ska tycka att banan är spännande.

Skyrups GK ska moderniseras för att öka underhållningsvärdet
Hotell, shop, restaurang och klubbhus finns i ett 1700-talshus på anläggningen. //Foto: Skyrups GK

Dels ska man bygga nya tees på vissa hål för att göra banan kortare. Men man ska också göra vissa strategiska omplaceringar av hinder – för att banan ska vara både utmanande och underhållande för alla.

– Det kan vara så att vi sätter ett vattenhinder precis intill green på ett par 5-hål, och flyttar en bunker för att göra den lättillgänglig om man ska nå green på tre slag. Då får man två olika spelstrategier, säger Widmark.

De positiva nyheterna från Skyrup slutar inte med en renovering av golfbanan. En ny maskinpark ska också köpas in.

– Det är något som verkligen kommer synas på anläggningen och gör upplevelsen ännu bärre.

 

Har din klubb också en spännande nyhet?

Tipsa redaktionen!

Se filmen för att se hur du gör:


Text: Jesper Johansson • 2016-10-14
NyheterNyheterSkyrups GKSvenska golfbanor
Scroll to Top