Pernilla Lindberg i en av Royal Melbournes bunkrar under fredagens rond. Foto: Getty Images

Följa

Lindberg klättrar i Australien

Efter två dagars grovjobb på Royal Melbourne föll bitarna till slut på plats för Pernilla Lindberg.

Text: Eric Franzén • 2015-02-21 Uppdaterad 2015-02-21

ISPS Handa Australian Open

Speldatum: 19-22 februari 2015
Spelplats: Royal Melbourne GC, Melbourne
Prissumma: 1250 000 USD.

Aktuell ställning 
Solheim Cup-ranking 

Lördagens första nio lade grunden till ett gigantiskt kliv i resultatlistan för Pernilla Lindberg. En birdie på andra hålet satte tonen för den starka inledningen som innebar en vändning på tre under par. Därefter höll visserligen hela dagen på att köra i diket när bogeyn på tionde hålets följdes av ytterligare två tappade slag mot par. Men Lindberg grävde djupt och studsade tillbaka med röda siffror på 13 och 14. Ronden landade till slut på 71 slag, två under par, vilket blev ett högst konkurrenskraftigt resultat under lördagens förhållanden.

– Att göra så många birdies på en tuff dag kändes riktigt bra. Jag har periodvis spelat bra golf under alla dagarna här, så det var skönt att få lite mer utdelning idag. Att scora under par på en av de tuffaste banor vi spelar under hela året känns alltid bra, säger Pernilla Lindberg till Svensk Golf.

Lindberg klättrade därmed 30 platser i resultatlistan och är nu delad 21:a på totalt två över par inför söndagens avgörande. Där kommer hon att försöka bygga vidare på tredje dagens solida spel från tee.

– Jag träffade alla fairways samtidigt som resten av spelet var riktigt stabilt. Det var bara ett par skitslag i mitten som kostade några bogeys, konstaterar Pernilla Lindberg. 

Maria McBride lyckades också avancera uppåt i fältet, där hon stannade på totalt sex över och delad 39:e plats. Hon hade en betydligt kämpigare lördag på första nio än Lindberg, där hon var tre över för dagen. Men McBride hittade in i ronden igen efter en birdie på det tionde och tätade slutligen läckaget av slag för att sluta dagen på ett över.

I toppen höll Ariya Jutangarn och Lydia Ko fast vid ledningen med varsin rond på ett under par. Världsettan Ko protesterar inte om samma siffror skrivs in i kortet efter att söndagens 18 hål stökats av. 

– Ja, jag tar det på en gång, säger Lydia Ko med hänvisning till de knepigt snabba och hårda greenerna.

– Här kliar jag mig lika mycket i huvudet över en putt på en knapp meter som för en tiometers. 

Goosen håller undan
Lagergren trea i Indien

Text: Eric Franzén • 2015-02-21
FöljaNyheter
Scroll to Top