Thomas Waldenstedt har sett fram emot att jobba som domare på Augusta under Masters men är nu sjukskriven. Foto: Getty Images (stora bilden)/European Tour

Följa

Hjärtproblem stoppar svenske domaren

AUGUSTA, GEORGIA. Thomas Waldenstedt är heltidsanställd domare på European Tour. Den här veckan skulle han ha jobbat på Augusta. Men hjärtproblem stoppar honom.- Läkarna har gett mig flygförbud i två månader, säger Thomas.

Text: CM Hellsten • 2013-04-10 Uppdaterad 2013-04-10

Läs allt

Här hittar du alla artiklar om veckans Masters Tournament

Masters Tournament

Bild 1120527
Datum: 11-14 april.
Bana: Augusta National GC, Augusta, Georgia.
Prispengar: $ 8 000 000.
Vinnare: Bubba Watson (2012).

Startfält
Startlista
Aktuell ställning

På domarsidan har European Tour varje år tre platser till Masters Tournament. Två av dem är vikta för de som är chief referee – John Paramour och Andy McFee. Övriga anställda får stå i kö för att få vara med och 2013 var det Thomas Waldenstedts tur.
Strax före jul fick den 63-årige smålänningen beskedet att han skulle få åka till Augusta National.
Men han kom aldrig hit.

Måndagen 25 mars hade Thomas Waldenstedt varit på gymmet i hemstaden Jönköping och genomfört ett fyspass.
När han kom tillbaka till bostaden kände han ett tryck över bröstet och färdades snabbt till länssjukhuset Ryhov där ett akut hjärtproblem upptäcktes.
– Nu är jag hemma och återhämtar mig. Jag mår bra men läkarna har gett mig två månaders flygförbud. Visst är det tråkigt att missa Masters men det är trots allt bara en golftävling och hälsan är mycket viktigare. Jag skulle även ha jobbat på ET-tävlingen i Sydkorea 25-28 april men där vet man ju inte vad som händer i och med konflikten med Nordkorea.

Hur länge är du sjukskriven?
– Fram till Nordea Masters på Bro Hof som startar 30 maj.


Text: CM Hellsten • 2013-04-10
FöljaNyheter
Scroll to Top