5de4747de16d0

Blogg

TV: Svenska superslag på Sawgrass

Henrik Stenson hade en resultatmässig jobbig förstadag på Sawgrass med 77 slag. Men övriga svenskar höll ställningarna med några riktiga drömslag.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-13 Uppdaterad 2016-05-13

Tre av dagens absolut bästa slag under första ronden av Players Championship var svenska.

Hemmaspelaren, ja, nästan i varje fall, Jonas Blixt bor bara ett par, tre kilometer från Sawgrass, inledde bäst av svenskarna med en finfin 67:a. En av anledningarna var hans fina eagle på det 16:e hålet där han satte upp sitt andraslag en dryg meter från hål.

– Troligen mina två bästa slag på det hålet någonsin, sa Jonas efter att ha plockat två slag på banan.

Han avslutade med två stabila par och delar 13:e plats på en bana som han spelat många gånger. Och enligt Blixt själv var första ronden mer ett formbesked än att banan spelades extremt lätt för dagen.

– Det gick definitivt att attackera pinnarna och jag hade förväntat mig att greenerna skulle vara lite hårdare. Vi får se vad vi kan göra i morgon, sa Blixt.

 

 

Också Carl Pettersson hade en bra förstadag på Sawgrass. Han var på par då han slog ut på det elfte hålet men avslutningen var sylvass. Hans andarslag på elvan var inga ljusår från att träffa flaggan och efter att ha rullat i eaglen gjorde han birdie också på tolvan.

På 16:e hade han lite senare en putt på åtta meter från greenkant för eagle som han tyvärr treputtade men “Big Dog” fick tillbaks lite när han först gjorde birdie på 17:e och sedan satte en tolvmetersputt för birdie på sista för en rond på 68 slag.

Med sina fyra under par delar Petterson 23:e plats efter en dag med mycket låga scorer.

En av Pettersson bästa ronder på länge och kanske att han börjar att hitta rätt med sin nya korta putter. Pettersson var en av de spelare som använt den långa modellen längst och möjligen tar omställningen till kort variant något längre tid. 

Som om inte Blixt och Petterssons kanonslag vore nog så var faktiskt David Lingmerth allra värst. Hans andraslag på 16:e var visserligen inte jättenära att gå men slaget slutade i varje fall allra närmast. Lingmerths eagle från en knapp meter innebar i det läget att han gick till två under par.

Han slutade på 71 slag och delar 62:a plats efter första dagen.

Tävlingen leds av världsettan Jason Day som tangerade banrekordet med sin 63:a. Då gjorde Day ändå bara par på banans enligt statistiken lättaste hål, det 16:e.

Världstvåan Jordan Spieth inledde med en rond på 72 slag precis som världstrean Rory McIlroy och världsfemman och titelförsvararen Rickie Fowler.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-05-13
BloggCarl PetterssonDavid LingmerthJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top