5de45bc6d1607

Artiklar

Därför slutar Bro Hofs vd

"För första gången på över 30 år behöver jag inte känna ansvaret för en golfanläggning", säger Peter Nyberg som lämnar vd-posten på Bro Hof Slott Golf Club.

Text: Jesper Johansson • 2016-11-07 Uppdaterad 2016-11-07

Bro Hofs vd Peter Nyberg lämnar klubben efter tre år. Anledningen är att han anser att han inte är rätt man att förvalta de medlemmar som han fått in till klubben.

Bro Hof Slot Golf Club har på kort tid rekryterat över 500 medlemmar och etablerat sig som en av Sveriges absolut bästa klubbar.

– Jag är en entreprenör. Det tog tre år att rekrytera nya medlemmar och nu kommer arbetet vara inriktat på att förvalta. Därmed är jag inte rätt person, säger Peter Nyberg i ett pressmeddelande.

Målsättningen när Peter Nyberg kom till klubben var att bli Sveriges bästa medlemsklubb. Under hans tid som vd arrangerade klubben Nordea Masters vid ett tillfälle (i år) och det är något han hoppas att klubben gör fler gånger – om än inte varje år.

– Hela arrangemanget blev lyckat och jag måste passa på att berömma arrangören, Lagardere, som gjort ett fantastiskt jobb med att bland annat skapa en läcker inramning runt hål 17 och 18.

– Men det är ju så att klubben, i detta fall Bro Hof, ställer upp med golfbanan utan ersättning. Det kostar en hel del i form av fler arbetstimmar, mer material till golfbanan och naturligtvis ett inkomstbortfall under de dagar man har stängt. 
Klubben kan räkna hem en del i form av marknadsföring men då bör man inte vara värd för tävlingen mer än vart tredje år, tycker jag.
 

Vad Peter Nyberg ska göra framöver är oklart, men det kommer inte att vara som vd på en golfbana han fortsätter.

– Den 1 februari kommer jag för första gången på över 30 år inte behöva känna ansvaret för en golfanläggning, säger han.

Bro Hof chockhöjer greenfeen


”Visionen är att stå värd för Ryder Cup”


Text: Jesper Johansson • 2016-11-07
ArtiklarBro HofNyheter
Scroll to Top