2016 Ryder Cup, Hazeltine Golf Club

Artiklar

Ytterligare sex svenskar Ryder Cup-klara

Det är inte bara spelare som gör sig redo för Hazeltine. Sex svenska bankonsulenter ska arbeta med banan under Ryder Cup.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-16 Uppdaterad 2016-09-16
Ytterligare sex svenskar Ryder Cup-klara

Det är inte bara Henrik Stenson som representerar Sverige under Ryder Cup i slutet av september.

Sex av Svenska Golfförbundets sju bankonsulenter åker nämligen över till Hazeltine för att preparera den vackra goflbanan.

Mikael “Bobban” Frisk är en av dem.

– De har tagit ut 30 frivilliga från hela världen. Vi kommer att hjälpa det 50-tal banarbetare som redan jobbar på banan, säger han till svenskgolf.se/wp.

 

Några arbetsuppgifter är än så länge inte klara, men Frisk tror inte att det blir några greenklippningar för de som inte alltid arbetar på banan.

– Det blir väl att klippa ruffar kanske. Men det handlar mer om att åka dit i utbildningssyfte. Att få prata med andra banarbetare om banskötsel är väldigt viktigt för oss. Det är vansinnigt duktiga banskötare på plats.

Ytterligare sex svenskar Ryder Cup-klara
Svenska bankonsulenterna ska ta med sig uppfinningen ParryMeter f��r att mäta jämnheten på greenerna.

Men den svenska banskötargruppen har också en annan uppgift.

De ska ta med en ny uppfinning över Atlanten för att hjälpa till att mäta greenernas rull.

– Den kallas en ParryMeter. Den gör att man kan mäta hur bra jämnt en boll rullar på greenerna. Tidigare har man bara använt sig av en stimpmätare men med en sådan kan man bara se hur snabbt en boll rullar, inte hur jämnt.

 

Vad ser du mest fram emot?

– Hela upplevelsen. Jag har tidigare arbetat på The Open och det är verkligen roligt. Jag har fått förklarat för mig att Ryder Cup är ett av de absolut största sporteventen i världen, säger Mikael “Bobban” Frisk.


Text: Jesper Johansson • 2016-09-16
ArtiklarNyheterRyder Cup
Scroll to Top