5de4684f98c54

Artiklar

“Greenkeeperns hämnd” – en succé

Brukar du klaga på att banarbetarna har placerat flaggan på fel ställe? Här är tävlingen där banarbetarna gör allt för att jävlas med dig.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-02 Uppdaterad 2016-08-02

I helgen annordnade Hills Golf & Sports Club en väldigt speciell tävling.

Course Manager Kerr Rowan ville att medlemarna på Hills Golf & Sports Club skulle lära känna klubbens banarbetare bättre och få mer förståelse för deras arbete. Efter en del diskussioner med kollegor på klubben bestämde han sig för att hämta inspiration hemma från Skottland.

–  Jag är uppvuxen i Glasgow och i  Storbritannien är det många golfklubbar som annordnar en tävling med knäppa utmaningar och fokus på att ha roligt för att öka deras medlemmars kunskap om vad banarbetarna gör så jag tänkte “Varför inte testa det här?”, säger Kerr Rowan.

 


Resultatet blev “Greenkeepers Revenge”, en galen tävling som spelades i lag om två, spelformen var texas scramble och alla hål hade en ny överraskning för tävlingsdeltagarna.

– Vi försökte ha något speciellt på varje hål. På ett hål hade vi en lövblås precis vid hålet, den gjorde att man var tvungen att sätta en lite längre putt för annars blåste bollen bara bort.

– Det mest uppskattade hålet var nog när vi hade lagt utslaget uppe på en upplåsbar madrass. Det var väldigt ostadigt så man kunde inte slå ett vanligt slag, det var nästan så att man ramlade efter att man träffat bollen.

 

Ett av utslagen var placerat uppe på en luftmadrass.

Trots de svåra “hindren” var det inga sura miner hos deltagarna, tvärtom.

– Vid barbequen efteråt var det några killar som sa att flaggplaceringen på hål 6 som stod mitt i en backe var helt omöjlig men de sa det med ett skratt och det var just det som var hela poängen, vi ville att folk skulle tre- och fyrputta, det var meningen att det skulle vara svårt. 

– Det var 104 spelare med i tävlingen vilket är ganska mycket. Vi hade shotgun-start och där får vanligtvis 72 spelare plats så vi fick klämma in några extra.

Tävlingen var mycket uppskattad bland deltagarna  och nu vill Kerr Rowan göra det hela till en tradition på klubben.

– Vi kommer absolut annordna det här igen. Vi har redan haft ett möte där vi utvärderade tävlingen och alla ord var uteslutande positiva.

Greenkeeperns galna tävlingsform – en succé


Text: Erik Hallberg • 2016-08-02
ArtiklarHills Golf & Sports Club
Scroll to Top