The Solheim Cup – Day Two

Blogg

”Det är alltid amerikanskorna…”

Caroline Hedwall hann inte slutföra sin bästboll. Spelet stoppades på grund av mörker. - Det är alltid amerikanskorna som vill bryta..., säger Caroline Hedwall.

Text: CM Hellsten • 2015-09-19 Uppdaterad 2015-09-19

Klockan är 19.40 på lördagskvällen när en golfbil kommer lastad med ett gäng europeiska spelare och rullar bokstavligt talat nästan hela vägen in i klubbhuset.

Anna Nordqvist, som varit åskådare under eftermiddagen, kliver av och försvinner snabbt in i omklädningsrummet.

Caroline Hedwall, som spelat bästboll tillsammans med tyskan Caroline Masson, vandrar fram mot de svenska journalisterna för en kort analys.

Hedwalls match är över.

Men inte slut.

Tio minuter tidigare bröts spelet på grund av mörker.

Stacy Lewis/Gerina Piller är 1 upp.

Kvartetten skulle slå ut på 17:e.

– Det hade förmodligen ändå blivit för mörkt på 18, men först blev jag lite besviken att de bröt. Det är alltid amerikanskorna som vill bryta… Jag har ju spelat under mörkare förutsättningar – senast på British Open i somras. Det här var inte i närheten av British – men det är som det är. Amerikanskorna ville väl ha ett break.

Hur jobbigt blir det här inför söndagen?

– Jag bryr mig inte så mycket. Det är bara att köra på. Det känns schyst där ute och vi har ju chansen att vinna matchen till och med. Vi ska försöka ta den poängen. I bästbollen spelar man ju sin egen boll så det blir inga problem att gå ut och slutföra ronden innan singlarna. Det är ju dessutom bara två hål. Det kanske hade varit jobbigare att spela 27 i morgon.

Caroline Hedwall analyserade sitt spel så här:

– Jag har lirat stabilt, det känns bra. På 15:e slog jag en bra putt (för att utjämna matchen) men grejen är att man ser inte linjerna ibland. Vi läste den båda två och trodde att den skulle falla höger men så faller den vänster. Det är lite störigt. Greenerna är svåra att läsa. Det är flera som har problem. Det var gött att få upp en wedge på 16 och sätta lite press på dem. Sedan är Stacy en av världens bästa puttare så det var inte så oväntat att de skulle få i en av de där.

Vem vill du lira singel mot?

– Jag har inte tänkt på det överhuvudtaget. Jag tar den det blir. Jag tycker bara att det är kul att slå amerikanskor…


Text: CM Hellsten • 2015-09-19
BloggCaroline HedwallSolheim CupTävlingarTournytt
Scroll to Top