Regler

1. Allmänna regler
Svensk Golf stödjer tanken på en öppen debatt, och alla åsikter är tillåtna – så länge de inte kan betraktas som kränkande för enskilda personer. Yttrandefriheten är något vi håller högt, men detta innebär naturligtvis inte att det är fritt fram att skriva vad som helst.

1.1. Svensk lag
Vi tillåter inte inlägg som bryter mot eller uppmanar till brott mot svensk lagstiftning.

1.2. Inga personangrepp
Alla kan inte vara kompisar, men vi tolererar inga personangrepp och definitivt inga hotelser – oavsett om de är allvarligt menade eller ej.

1.3. Illegala substanser
Vi tillåter inga diskussioner relaterade till droger eller narkotika.

1.4. Varning om personuppgiftsskydd
Kom ihåg att en webbplats som svenskgolf.se/wp i dagsläget sannolikt inte åtnjuter samma grundlagsskydd som tidningar, radio och TV har via tryckfrihetsförordningen. Polis kan alltså i vissa fall kräva att få ta del av användaruppgifter om man misstänker brott. Detta kan gälla till exempel spridande av piratkopior, stöldgods och/eller anstiftan till brott. Vid grövre brott som allvarliga hot och djupt kränkande påhopp kommer vi aktivt att kontakta Polismyndighet och överlämna information om det som skett.

1.5. Övrigt
I allt väsentlighet gäller annars samma regler som i samhället i stort. Kritisera gärna det som sägs, skrivs och görs av oss och andra; men kritisera i så fall de åsikter någon har, inte personerna som torgför dem. Om alla följer dessa regler blir det trevligare för oss alla. Om det gäller grova förseelser (som t ex att spamma i kommentarsfält etc med uppsåt att förstöra för Svensk Golf eller andra) tar vi kontakt med Internetleverantören varifrån inläggen gjorts. Alla inlägg sparas med både ip-nummer och tidpunkt, vilket gör det relativt enkelt för en ISP att spåra personen i fråga.

 

Rulla till toppen