Välkommen till Helsingborg Open den 2-4 juni 2023!

Köp biljett

Den 2–4 juni kommer Ladies European Tour till Allerum Golfklubb. Ta chansen att se golf i världsklass och heja fram våra blågula stjärnor som längtar efter att pegga upp på hemmaplan.

Köp nu din biljett nu: Vuxen 210 kronor och junior (upp till 21 år) 100 kronor. 10 % av biljettintäkterna från tävlingsdagarna går till Cancerfonden.

Var med och visa att Sverige inte bara har några av världens bästa spelare – vi har också världens bästa publik!Nio svenska segrar 2022 – får vi en till i Helsingborg?

Svensk damgolf står sig stark internationellt, med toppresultat på alla nivåer och en stark återväxt genom några av världens bästa amatörer.

2022 slogs rekord med nio svenska segrar på Ladies European Tour och flera spelare som fightades om att vinna totalrankingen Race to Costa Del Sol. Till slut blev det Linn Grant som tog hem den, före Maja Stark och Johanna Gustavsson.

På amatörsidan hade Sverige ett fantastiskt år, med damlandslagets guld vid Lag-VM i Paris som absoluta höjdpunkt.

Helsingborg Open spelades senast 2015 och är nu åter på Ladies European Tours spelschema. Arrangörsklubben Allerum Golfklubb, en av tre banor inom Helsingborg Stad, har tidigare stått värd för flera stora internationella tourtävlingar, bland annat på LET Access Series och Challenge Tour. Nu tar de klivet upp och arrangerar på högsta europanivå.

Veckans program

31 maj kl. 18.00: Uppvisningstävling Carin Hjalmarsson & vänner för Cancerfonden.  Deltagarna spelar sex stycken hål. Från 17:30 kan ni höra intervjuer med spelarna från rangen.
1 juni: Pro-Am
2 juni Första tävlingsdag
3 juni Andra tävlingsdag (kvalgräns)
4 juni  FinaldagUppvisningstävling med Carin Hjalmarsson

Sverige har en framgångsrik historia inom damgolf. I samband med Helsingborg Open vill vi ta tillfället i akt att hylla historien, men också presentera framtiden.

Det gör vi tillsammans med tävlingens ambassadör Carin Hjalmarsson. Hon har spelat och vunnit på både LET och LPGA Tour och varit med och segrat i Solheim Cup, både som spelare som kapten.

Onsdag 31 maj klockan 18.00 bjuder hon in till en unik uppvisningstävling: Carin Hjalmarsson & vänner för Cancerfonden. Välkommen till Allerum för att se den prestigefyllda kampen mellan svenska golflegender, nuvarande europatourstjärnor och världens bästa landslag.

– The Legends Team: Carin Hjalmarsson, Helén Alfredsson och Sophie Gustafsson

– The LET Team: Johanna Gustavsson, Caroline Hedwall och Linda Wessberg

– The World Champions Team: Ingrid Lindblad, Meja Örtengren och Louise Rydqvist

Biljetterna kostar 100 kronor för vuxna och 50 kronor för juniorer. Vi skänker alla biljettintäkter från denna dag till Cancerfonden.

Vi ser fram mot att hälsa spelare, caddies och publik välkomna!Köp biljett

Svenskhopp i Helsingborg Open

Närmare 20 svenska spelare peggar upp i Helsingborg Open. Däribland Solheim Cup-spelare, LET-segrare, VM-guldmedaljörer och collegemästare. Vi håller såklart tummarna för att det blir någon av dem som får lyfta bucklan inför en jublande hemmapublik.

Se världens bästa landslag

2022 tog Sveriges damlandslag guld i lag-VM i Paris. I laget spelade Meja Örtengren, Louise Rydqvist och Ingrid Lindblad. Du har chans att se Meja och Louise under tävlingen samt i lag med Ingrid under uppvisningstävlingen den 31 maj.Publikinformation

Till Allerum Golfklubb kan du ta dig med cykel eller via kollektivtrafik. Planerar du att ta bilen finns det en parkering i anslutning till banan. Adressen är

Tursköpsvägen 154. Hitta hit.

Du behöver inte oroa dig över att gå hungrig när du besöker tävlingen. Det finns god mat och dryck att köpa från olika foodtrucks.

Bistråå        www.bistraa.se

The Bab      www.restaurangkost.se

Röken      www.rokenbysonesson.se

Noxcuses    www.noxcuses.se

Kaffe kan man köpa av www.sv.fogarolli.com

Utöver möjligheten att se några av världens bästa damgolfare finns också en hel del andra aktiviteter för hela familjen. Ping erbjuder möjlighet att prova deras mest avancerade putters, Taylor Made och Big Green Egg har pitchtävling på rangen och Easton Golf har puttningstävling på övninggreenen vid service center bakom 18:e green.

Svenska spelare i Helsingborg Open

Lär känna de närmare 20 svenska spelare – amatörer och proffs – som peggar upp i Helsingborg Open 2–4 juni på Allerum Golfklubb. De ser fram emot att spela inför hemmapubliken – du kommer väl dit och hejar på din favorit!

Du hittar hela deltagarlistan hos Ladies European Tour, klicka här.

Amatörer:

Louise Rydqvist, Värnamo Golfklubb 

Studerar och spelar collegegolf för University of South Carolina. Hon är en sophomore, vilket innebär att hon går andra året. I fjol var Louise med i det svenska lag som tog VM-guld för amatörer. Individuella meriter som sticker ut är finalplatsen i Women’s Amateur 2022.

Instagram: @louiserydqvist

Meja Örtengren, Landeryds Golfklubb

Går på gymnasiet, men när det blir dags för college har hon bestämt sig för Stanford University i norra Kalifornien. Hon har en lång meritlista internationellt. 2021 vann hon ANNIKA Invitational Europe och spelade i Europas segrande lag i Junior Solheim Cup. 2022 innebar ännu fler internationella segrar, inte minst guldet i lag-VM för amatörer.

Andrea Lignell, Hills Golfklubb

Är senior på University of Mississippi vilket innebär att hon går sitt fjärde år. Säsongen 2020–2021 avgjorde Andrea collegemästerskapet NCAA National Championship för sitt Ole Miss genom att avgöra sin match på det 17:e hålet. Tidigare i år spelade hon i ledarboll i Augusta National Women’s Amateur, där hon till slut hamnade på en hedervärd tredjeplats.

Instagram: @andrealignell

Kajsa Arwefjäll, Tranås Golfklubb

Är senior på San Jose State University, och är alltså inne på sitt fjärde år. Som collegespelare har hon tagit en seger i USF Intercollegiate och över tio topp-10 placeringar. Hon har spelat lagtävlingen Arnold Palmer Cup för Europa och 2021 besegrade hon proffsen på hemmaplan när hon tog hem GolfUppsala Open, en tävling på LET Access Series.

Instagram: @kajsaarwefjall

Proffs:

Johanna Gustavsson, Lannalodge Golf Resort

2022 var Johannas hittills bästa år som proffs. Hon slutade tvåa på tre tävlingar på Ladies European Tour och hade ytterligare tre topp-10 placeringar. Vid säsongens slut hamnade hon på tredje plats på totalrankingen Race to Costa Del Sol.

Instagram: @johannagustavssongolf

Caroline Hedwall, Österåkers Golfklubb

En av Sveriges mest meriterade golfspelare, med sju segrar på Ladies European Tour. Den senaste i fjolårets tourfinal, vilket ledde till en åttondeplats på totalrankingen Race to Costa Del Sol. Solheim Cup är något som alltid kommer att förknippas med Caroline. Hon har spelat lagmatchen mellan Europa och USA fyra gånger. I Colorado 2013 blev hon historisk när hon blev första spelare att segra i alla fem matcher i ett Solheim Cup.

Instagram: @carrohedwall

Linda Wessberg, Hills Golfklubb

Har under sin karriär bland annat tagit hem fyra segrar på Ladies European Tour. Hon spelade Solheim Cup i Halmstad 2007. Europa förlorade visserligen lagmatchen, men Linda segrade i sin singelmatch mot Cristie Kerr.

Instagram: @linda_wessberg

Jenny Haglund, Karlstad Golfklubb

Segrade 2018 i Europatourtävlingen Lalla Meryem Cup i Rabat.

Instagram: @jennyhaglund

Camilla Lennarth, Ekholmsnäs Golf Lidingö

Har en seger på Ladies European Tour, Ladies Slovak Open 2014.

Instagram: @camillalennarth

Lisa Pettersson, Täby Golfklubb

Var den som närmast utmanade Linn Grant om segern vid Skaftö Open 2022. Den andraplatsen följdes av ytterligare en, när Ladies European Tour besökte Åland. Hon har segrat i SM Match och spelat på Epson Tour i USA med en tredjeplats i IOA Golf Classic som bästa placering.

Instagram: @lisapettersson

Sara Kjellker, Ljunghusens Golfklubb

Gör sitt andra år som professionell. Hon har två segrar på proffsnivå, de togs när hon som amatör segrade på Swedish Golf Tour. Två guld i lag-EM finns också på meritlistan. De vanns 2018 och 2019 tillsammans med bland andra Linn Grant och Maja Stark.

Instagram: @sarakjellker

Linnea Johansson, Båstad Golfklubb

Gör ett sällsynt Sverigebesök, då hon normalt spelar på LPGA Tour. Ska Linnea lyckas knipa en seger på Ladies European Tour?

Instagram: @linneajohanssongolf

Jessica Karlsson, Bryttsätter Golfklubb

Tre topp-10 placeringar på Ladies European Tour, det är vad Jessica spelade hem förra säsongen. Främsta placering var tvåa efter Maja Stark vid Amundi German Masters.

Instagram: @jessicaekarlsson

Elin Arvidsson, Falkenbergs Golfklubb

Vi säger välkommen hem till Elin, som i år gör sin första fulla säsong på Ladies European Tour. Hon har tidigare spelat på Epson Tour i USA.

Instagram: @elinarvidss

Sofia Bringner, Hills Golfklubb

Gör sin andra säsong på Ladies European Tour. 2021 segrade hon i SM Match, en del av LET Access Series. Där slutade hon femma på totalrankingen och tog klivet upp till högsta europanivå.

Instagram: @sofiebringner

Anna Magnusson, Österåkers Golfklubb

Slutade topp-6 på LET Access Series i fjol och spelade därigenom till sig spelrättigheter på Ladies European Tour.   

Instagram: @annammagnusson

Emma Nilsson, Sölvesborgs Golfklubb

Instagram: @emmalouisenilsson

Isabella Deilert, Haninge Golfklubb

Instagram: @isabelladeilert

Emma Thorngren, Landeryds Golfklubb

Instagram: @emmathorngrenArrangörer                   


Huvudpartners                   


Officiella partners                   


Hålsponsorer                   Funktionär                   

För den som vill hjälpa till som funktionär, vänligen kontakta Annelie.Weimenhog@allerumgk.nuIntresserad av att bli partner?                   

Vill du bli partner till tävlingen. Vänligen kontakta anders.dalered@golf.seFör media – viktig info            

För media krävs ej ackreditering. Mot uppvisande av pressleg ges inträde vid spärrarna. 
Tillgång att fota innanför repen ges ej under tävlingen. Det finns ej heller presstält eller speciella arbetsplatser för media, då tävlingsplatsen bygger på ett öppet flöde för besökare.
Kontakt media: helsingborg.open@golf.seKontakt                   

Har du frågor kring tävlingen, kontakta oss på: helsingborg.open@golf.seScroll to Top