Bal.On Smart kit kommer i en platt avlång väska, som enkelt glider ner i ytterfickan på golfbagen.

Testat: Bal.On Smart Kit

Vi har provat tryckplattorna som utformats för hemmabruk.

Text: Eric Franzén • 2023-11-03 Uppdaterad 2023-11-03

Bal.On Smart Kit
https://www.bal-on.golf/se-en/home
Pris: 6 199 kr.

Kraftplattor är idag ett etablerat verktyg som du kan stöta på i många träningsstudios världen över, där kraften vi genererar mot marken mäts i olika riktningar. BAL.ON Smart Kit tillgängliggör detta i en mer portabel och tillgänglig form, riktad mot den enskilda golfaren, genom två tunna sulor som placeras i golfskorna och kopplas till en blåtandssändare. Denna sändare mäter sedan hur trycket fördelas under dina fötter, som kan kollas av i realtid via BAL.ONs app. De nio sensorerna på varje sula mäter endast kraften som genereras vertikalt, och inte horisontellt eller rotationellt som de stationära och betydligt dyrare professionella kraftplattorna gör.

Hur funkar det? Att peta in sulorna i dina golfskor, och knäppa fast sändarna på sidan tar inte många minuter. Därefter är det bara att ansluta dem till appen och köra igång. Samtidigt som mätningen av hur trycket förflyttas vertikalt pågår, filmas också slagen in via BAL.ONs app. Genom användning av artificiell intelligens (AI) synkroniseras svingens nyckelpositioner med motsvarande data om trycket mot marken. Därefter kan appens träningsfunktion även rekommendera specifika övningar kopplade till olika element i rörelsen – som vändningen, rytm och uppställning.    

Vad gillar vi med produkten? Designmässigt finns det inte mycket att anmärka på. Trots att sulorna är utrustade med trycksensorer mäter de endast två millimeter i tjocklek och verkar i stort sett obemärkt inuti dina golfskor. Appen ökar värdet av Bal.On Smart Kit ytterligare genom att analysera svingen ur ett mer holistiskt perspektiv, och guidar spelaren rätt med övningar som de flesta kan ta till sig utan problem. För golfaren som är seriös med att utveckla sin teknik och söker mer fart i rörelsen kan BAL.ON Smart Kit bli ett värdefullt verktyg.

Vilka frågetecken dyker upp? Vi räknar med att de mindre mjukvarubuggarna som stöts på i appen åtgärdas i kommande uppdateringar. Produktens kvalitet speglas också i prislappens storlek. Något som kräver att användaren har en tydlig uppfattning om vilken grad av förbättring som en vettigare överföring av kraft och tryck mot marken kan innebära för just deras spel. 

Plus i kanten för:
+ Användarvänligheten
+ Designen

Minus:
– Enstaka och mindre mjukvarubuggar i appen


Text: Eric Franzén • 2023-11-03
UtrustningBal.OnElektronikUtrustning
Rulla till toppen