ST-G-linjen består av ett driverhuvud samt mw3 och mw5.

Här är Mizunos kompakta tourdriver

Lågspinnande ST-G-modellen utökar bolagets driverfamilj

Text: Eric Franzén • 2023-09-25 Uppdaterad 2023-09-26

Mizuno fortsätter att satsa på att vinna mark med sina metalwoods. Efter vinterns lansering av ST-Z 230 och ST-X 230 utökas nu driverfamiljen med nya ST-G, som tar vid efter ST-G 220. Detta är en tourorienterad modell där huvudet har en kompakt profil på endast 440 cc, och kommer med stora justeringsmöjligheter för flykt och spinntal.

– Vi har haft en betydande ökning av användningen av Mizuno-drivers på tourerna under de senaste åren, och tillägget av ett mer kompakt 440cc alternativ med ultralåg spinn kommer bara att accelerera den trenden, säger Chris Voshall, produktansvarig på Mizuno Golf.

Likt Mizunos senaste driverhuvuden återfinns Coretech Chamber-teknologin i centrum under huven. En lösning som verkar under sulans främre del där en vikt i rostfritt stål gjutits in i termoplastisk polyuretan. Kanalen där den ingjutna vikten placerats möjliggör ökad flexibilitet i huvudets sula samtidigt som det termoplastiska materialet också adderar vibrationsdämpande och ljudmässigt förhöjda egenskaper. Viktens framskjutna placering medför också en prestandavinst i form av minskad spinn.

På utsidan dras blicken snabbt mot de två spåren med varsin skjutbara vikter, som ger möjlighet att justera bollflykten sett till skruv, spinn och höjd. Huvudet kommer också med en nyutvecklad träffyta i betatitanium som banat väg för en mer komplex underliggande design med varierande tjocklek. ST-G-drivern lanseras omgående i butik och kommer där att kosta 6 995 kr. Modellen finns tillgänglig i loften 9,5 och 10,5 (endast höger).

ST-G-linjen innehåller också tourpräglade fairwaywoods, som främst skapats för dem som söker ett lågspinnande alternativ att stoppa i bagen. Huvudet baseras på ett chassi i titaninum där Coretech Chamber-teknologin kompletterats med en bottenplatta i rostfritt stål på 80 gram samt en stålskruv på 8 gram som adderar tyngd framåt. Kostar 3995 i butik och kommer som mw3 och mw5 (endast höger).

– Det finns ett betydande antal av våra tourspelare, särskilt i USA, som jagar lägre spinn med sina fairway woods. Det finns redan några mycket bra alternativ där ute, så vi tog oss tid och säkerställde att vi lade ned tid på testning ute på touren, säger Chris Voshall, produktansvarig på Mizuno Golf.


Text: Eric Franzén • 2023-09-25
UtrustningDriversFairwaywoodsMizunoUtrustning
Rulla till toppen