Mizunos T24-serie kommer i tre finish-alternativ och går att få med fem olika sulslipningar.

Utrustning

Här är Mizunos nya T-wedgar

Mizuno T24 lanseras i mitten av september.

Text: Eric Franzén • 2023-09-01 Uppdaterad 2023-09-01

I mitten av september landar den senaste uppdateringen av Mizunos T-linje med smidda wedgar. Likt föregångarna produceras de i företagets fabrik i Hiroshima, Japan, där Mizunos järn har tillverkats sedan 1968. Den som har haft 2021 års T22 i bagen kommer att märka skillnad när den nya T24 hamnar bakom bollen. Framför allt genom att topplinjen har slimmats något, där större delen av massan har tagits från häl- och tåpartiet, för att skapa ett mer kompakt utseende.

Ur ett mer prestandamässigt perspektiv är det främst skårorna som står för den största utvecklingen. Den nya Quadcut +-teknologin möjliggör att fler skåror nu rymms på träffytan, genom att förändra kanternas interna lutning individuellt för respektive loft.

Den något utsvängda övre delen av huvudet är ett annat designgrepp som ska främja högre spinn och en mer penetrerande bollflykt – inte minst vid träffar som hamnar högre upp på bladet.

T24-serien kommer med fem olika sulslipningar, där den helt nya V-profilen har lagts till i linjen.
– Den nya V-formade sulprofilen uppstod efter att vi skannade våra tourspelares personliga slipningar och såg hur många som nu har en wedge med högre bounce samt mycket aggressivt slipad bakkant, häl och tå, säger Chris Voshall, produktchef på Mizuno Golf.

T-24 släpps i tre olika finish-alternativ (Soft White Satin, Denim Copper och Tour Raw) samt i loften 46, 48, 50, 52, 54, 56, 58 och 60 grader. Priset ligger på 2 295 kr när den dyker upp i svenska butiker den 15 september.


Text: Eric Franzén • 2023-09-01
UtrustningMizunoUtrustningWedgar
Scroll to Top