Motocaddy Flightsafe ska skydda skaften under flygresan. Foto: Press

Utrustning

Det första flygsäkra resefodralet?

Togs fram efter att drivern gick sönder för Motocaddys vd.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-25 Uppdaterad 2023-04-25

Den som checkar in sin golfbag på flygplatser har faktiskt ingen aning om den innehåller hel eller trasig golfutrustning vid slutdestinationen. Alldeles för många gånger kommer historier från såväl proffs som fritidsgolfare att deras utrustning skadats i samband med flygresor. Oftast är det driverskaften som råkar illa ut. 

Tips och trix finns hur många som helst – bädda in klubbhuvudena i tjocka kläder, ta av driverhuvudet från skaftet, stoppa i en hård stolpe som håller fodralet spänt. Ändå kommer det fram utrustning som skadats. 

Nu hävdar Motocaddy att de löst problemet med sitt nya resefodral Motocaddy Flightsafe. 

Idén föddes när företagets vd var ute och reste och när han tog av headcovern på drivern på första tee föll klubbhuvudet åt ett håll och skaftet åt ett annat.

– Jag pratade med många om det och flera hade varit med om samma sak. Så, istället för att ta av klubbhuvudena för att kunna resa säkert har vi utvecklat Flightsafe, säger John Helas, vd Motocaddy i ett pressmeddelande.

Vad är nytt?

Fodralet har tjockt fodrande nylonmaterial men det som skiljer Flightsafe från andra resefodral är fodralet i fodralet. Det är ett förstärkt mindre fodral som står för säkerheten. Det träs över toppen av bagen och ger därmed extra skydd. Enkel lösning på problemet men för att göra Flightsafe än mer attraktiv har Motocaddys förstärkta konstruktion möjliggjort att fodralet går att vika ihop till en liten, stabil kub som är enkel att förvara.

Det rekommenderade butikspriset är 200 pund, motsvarande 2 550 kronor (med reservation för framtida pris på svenska marknaden).


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-04-25
UtrustningBagarGolfbagarGolfutrustningMotoCaddyResefodralUtrustning
Rulla till toppen