Senaste generationen av Big Bertha tar vid där föregående Big Bertha B21 lämnade oss, och ger mycket hjälp med höjd och hastighet,

Nästa generation av Big Bertha är här

Callaways klassiska serie lever vidare i superspelförbättrande tappning.

Text: Eric Franzén • 2023-04-18 Uppdaterad 2023-04-18

Big Bertha är tveklöst en av Callaways allra starkaste och mest långlivade produktfamiljer med en historia som sträcker sig över hela fyra skilda decennier. Från 1991 års banbrytande driver, till den senaste generationen av Big Bertha-linjen som landar i svenska butiker 28 april.

2023 års inkarnation av Big Bertha är inte heller en enskild klubba utan en komplett produktfamilj med superspelförbättrande drivers, fairwaywoods, hybrider och järn – som parallellt lanseras i damversionen Big Bertha Reva.

Alla klubbor som ingår i linjen är skapade för att ge mycket hjälp med både höjd och hastighet Prismässigt ligger de en liten bit under motsvarande modell i vinterns Paradym-familj.

Drivern är en drawviktad modell med slicemildrande egenskaper. Baseras på en lättviktskonstruktion med kolfiberkrona samt AI-designad träffyta som understöds av Callaways välkända Jailbreak-teknologi. Pris: 5 999 kr (Big Bertha/Big Bertha Reva).

Seriens fairwaywoods är drawfrämjande lättviktshuvuden med en låg och mer utdragen profil. Här backas den AI-utformade träffytan upp av samma Jailbreak Batwing-design som debuterade i årets Paradym-woods. Pris: 3899 kr (Big Bertha/Big Bertha Reva).

Hybriderna kommer med påtaglig offset och förtroendeingivande storlek på huvudena. Även här används Jailbreak Batwing-design för att öka bollhastigheten från den AI-utformade träffytan. Pris: 3499 kr. (Big Bertha/Big Bertha Reva).

Järnen är av lättviktskaraktär där påtagliga mängder med externa och interna volframvikter använts för att ge spelaren maximal hjälp med stabilitet och höjd på bollbanan. Huvudet har en större profil med bastant topplinje samt en konstruktion som kompletteras med en AI-designad träffyta.
Pris: 15 999 kr (Big Bertha/Big Bertha Reva – sju järn med grafitskaft) 13 999 kr (Big Bertha – sju järn med stålskaft).


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2023-04-18
UtrustningCallawayDriversFairwaywoodsHybriderJärnUtrustning
Rulla till toppen