TaylorMade BRNR lanseras i butik under slutet av denna vecka.

TaylorMade släpper ny minidriver

Hyllar klassisk 1990-talsmodell - 25 år efter segern i The Masters.

Text: Eric Franzén • 2023-04-17 Uppdaterad 2023-04-17

25 år har passerat sedan Mark O’Meara segrade i The Masters med en Ti Bubble 2 driver i bagen. Ett jubileum som TaylorMade väljer att uppmärksamma med lanseringen av minidrivern BRNR. Klubbhuvudet mäter 304 cc och är designad som en tydlig blinkning åt Ti Bubble 2-driverns karaktäristiska utseende. Dock med en konstruktion som är fast förankrad i 2020-talets aktuella teknologi som träffytans Twist Face-design samt den understödjande speed pocket-kanalen. 

Till skillnad från andra minidrivers från TaylorMade senaste åren så erbjuds lite mer justerbarhet i BRNR. Huvudet kommer med en flyttbar vikt på 13 gram, som kan placeras framåt i huvudet för mindre spinn och mer penetrerande flykt samt bakåt för mer höjd och ökad stabilitet. Sulans K-formade design ska underlätta vid opeggade slag direkt från marken, och medföra att huvudet lättare glider igenom mot underlaget som en fairwaywood. 

Standardskaftet UST Mamiya ProForce 65 – Retro Burner Edition är också tydligt nostalgiformat och kommer med de färgtoner i koppar och svart som kännetecknade 1990-talets Bubble-skaft.

Detta är TaylorMades fjärde minidriver i ordningen – efter SLDR, The Original One och 300. 

Bolaget ser minidrivern som en mångsidig modell vilken kan användas av de som söker mer trygghet från tee, för spelare som kanske inte är helt bekväma med att slå driver, ihop med de möjligheter som öppnas för att slå klubban från fairway – vilket är betydligt svårare med en driver av normal storlek.

BRNR släpps i butik den 21 april och kommer i loften 11,5 och 13 (endast höger). Priset ligger på 5 299 kr.


Text: Eric Franzén • 2023-04-17
UtrustningDriversTaylorMadeUtrustning
Rulla till toppen