XXIO Prime Royal Edition Ladies är lättviktsklubbor i premiumutförande där exklusiva material använts i tillverkningsprocessen.

Utrustning

Lättviktshjälp med högre prislapp från XXIO

Japanska premiummärket lanserar damdriver för 14 000 kr.

Text: Eric Franzén • 2023-03-22 Uppdaterad 2023-03-22

Japanska premiummärket XXIO lanserar nu en ny generation av sin Prime-serie. I sedvanlig ordning riktas modellerna mot spelare som behöver mycket hjälp med att skapa höjd och fart i slagen. 

Prime-serien återanvänder viss teknologi som vi också hittar i Srixons produkter, vilket förklaras av att bolagen ingår i samma koncern. Däribland farthjälpande lösningen Rebound Frame som bygger på en blandning av flexande och fasta partier i huvudets konstruktion, som understödjer träffytans flexande egenskaper i drivern, fairwaywoods, hybrider och järn.

– Den innovativa designen är skapad med lättare komponenter i drivers, fairwaywoods och hybrider, som levererar mer MOI för rakare och mer kraftfull längd. För att ge ytterligare hjälp med hastigheten på klubban har vi också använt Weight Plus Technology, som motbalanserar och stabiliserar klubban. Detta skapar ett mer effektivt spår, en jämnare bollträff och högre bollhastighet, säger Sean Hanafusa, vd för Dunlop Sports Europa.

Ovan nämnda Weight Plus Technology bygger på att en vikt placeras i greppets ände. Något som ska medföra att mindre kraft krävs av spelaren för att nå en sund position med klubbhuvudet i baksvingen. 

Noterbart är också att järnen och drivern kommer med träffytor av starka och tunna titaniumsorten Super-TIX 51AF, som exempelvis används för krävande lättviktskonstruktioner i flyg- och rymdindustrin.

Serien kommer med SP-1200 som standardskaft, vilka tillverkas i kolfiber och avancerade kompositmaterial för att understödja en lättviktsdesign med en optimerad flexprofil.

XXIO Prime lanseras i butik den 15:e april och kommer med prislappar som definitivt hamnar på den högre sidan av skalan:
Driver: 11 549 kr
Fairwaywoods: 7 649 kr
Hybrider: 5 249 kr
Järn (fyra klubbor, 7-PW): 15 799 kr, enskilt järn: 3 950 kr

I slutet av april landar också en premiumversion av dammodellerna hos återförsäljarna. Denna går under namnet XXIO Prime Royal Edition Ladies. Där understöds driverns konstruktion av en ribbstruktur som möjliggör att en tunnare sula kan användas, vilket frigör extra vikt som omfördelats nedåt och båkåt i huvudet. Serien kommer också med XXIO Prime SP-1100K som standardsskaft, där ett kolfbermaterial med extremt låg vikt använts. 
Driver: 13 999 kr
Fairwaywoods: 8 699 kr
Hybrider: 5 999 kr
Järn (6 klubbor, 7-SW): 25 199 kr, enskilt järn: 4 200 kr


Text: Eric Franzén • 2023-03-22
UtrustningDriverDriversFairwaywoodsHybriderJärnJernMetalwoodsUtrustningXXIO
Rulla till toppen