Anser 2, Anser D och Oslo 4 är de senaste tillskotten i PLD-serien.

PING:s premiumserie utökas med nya putters

Tre nya precisionsfrästa modeller har landat i butik.

Text: Eric Franzén • 2023-03-19 Uppdaterad 2023-03-19

PING PLD (Putting Lab Design) Milled lanserades under 2017 och har etablerats som en exklusivare putterlinje med sporadiska släpp. Alla huvuden i serien tillverkas ur ett block smitt 303-stål under fyra timmars avancerad precisionsfräsning. Även träffytan är fräst och baseras på PING:s AMP-mönster (Aggressive Milling Pattern) som utvecklats genom feedback från spelare i bolagets tourstall.

– Syftet med PLD Milled-serien är att erbjuda våra mest populära modeller från PING:s förflutna, men samtidigt addera nya, tour-inspirerade modeller på en regelbunden basis. I takt med att vi jobbar på nya modeller med våra ingenjörer och tour-personal genom PLD-programmet kommer vi att utöka sortimentet för att säkerställa att golfare får tillgång till våra senaste teknologier och processer, säger John K. Solheim, PING:s vd. 

När PLD-serien nu utökas innebär det att fjolårets fyra modeller får sällskap av tre helt nya putters, som nu landat i butik. Dessa har en prislapp på 4 995 kr och är:

Anser D
En ny version i mattsvart finish som bygger på PING:s mest klassiska modell genom tiderna, Anser. Designad med feedback och input från bolaget tourspelare vilket resulterat i en hybrid mellan ett klassiskt blad och en mid-mallet med hög MOI. 

Anser 2
Det mattsvarta huvudet kontrasteras av ett kort, vitt siktstreck som hjälper att flytta ögats fokus framåt – i syfte att förbättra ditt sikte. Har samma häl-tå-viktning som den klassiska Anser-modellen men en något längre och mer slimmad profil.

Oslo 4
Ett mallethuvud som designats med en Anser 4-liknande nacke för att passa golfare med en starkt bågformad puttrörelse.


Text: Eric Franzén • 2023-03-19
UtrustningPingPuttersUtrustning
Rulla till toppen