HyperFlex Carbon lanseras i svenska butiker den 1 mars.

Utrustning

Prylsvep: Skor, wedge, boll och handskar

Vi tittar närmare på aktuella släpp från FootJoy, Goatlane, TaylorMade och Under Armour.

Text: Eric Franzén • 2023-03-01 Uppdaterad 2023-03-01

FootJoy startar vårsäsongen med uppdaterade versioner av HyperFlex-skon. Skon baseras på yttersulan OptiFlex-design som ihop med Power Stabilizer-lösningen verkar för att stabilisera och fånga upp svingrörelsens horisontella krafter. Komforten säkras samtidigt genom mellansulans StratoFoam-dämpning, som tidigare använts i andra FootJoy-modeller.
HyperFlex har landat hos svenska återförsäljare under dagarna och kostar 2 299 kr för herrmodellen i vanlig snörning (2 549 kr för BOA) samt 2 199 kr för dammodellen. HyperFlex lanseras också i en Carbon-version (2 799 kr, endast herrmodell) där en stabilitetshöjande gjuten kolfiberplatta införlivats i designen ihop med kompletterande komfortfrämjande dämpning i form av OrthoLite Impressions FitBed.

Svenska golfskovarumärket Goatlane utökar nu sortimentet med strumpor och handskar. Strumporna tillverkas i Sverige och är stickade i mjuk combed cotton, som är mjukare än vanlig bomull, där fotbädden kompletterats med frottéaktigt material. Handskarna görs av precisionsskuret cabrettaläder, där en riktigt mjuk känsla utlovas. 
– Till ett par sköna golfsneakers känns det passande för oss att släppa riktigt sköna golfstrumpor. Utöver det lanserar vi en handskkollektion med nio olika färgkombinationer som gör det möjligt att alltid kunna matcha rundans outfit, säger Gustav Schauman, Goatlanes grundare och vd.

Från TaylorMade kommer nya versioner av två existerande produkter. Mångsidiga full face-wedgen HiToe 3 lanserades under hösten i kopparaktig färg, men kompletteras nu med motsvarande modell i kromfinish. Som övriga HiToe 3-wedgar har hela träffytan, inklusive den utdragna delen vid tån, utrustats med heltäckande frästa skåror på huvudena som har 60 till 54 grader i loft. Priset ligger på 1 899 kr.

Tredelsbollen Tour Response nylanseras också av TaylorMade med visuella siktmönstret Stripe i fler färger, där orange, blå och röd kompletterar den gula versionen. Finns i ett multipack (499 kr) där dussinet delats upp i ett trepack av vardera färg.

Under Armour presenterar nu en golfversion av populära löparskon Phantom. Charged Phantom SL är en spiklös golfsko som ska sammanföra komforten från löparskorna med den stabilitet som svingrörelsens rotationskrafter kräver – där Under Armour låtit biomekanikexperten JJ Rivet utforma yttersulan och andra delar. Som namnet antyder finns också Under Armours frekvent använda dämpningsteknologi Charged på plats i mellansulan. Hos svenska återförsäljare landar priset på 1 400 kr.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2023-03-01
UtrustningFootJoyGoatlanegolfbollarGolfskorTaylorMadeUnder ArmourUtrustningWedgar
Scroll to Top