Norén har setts i Macades kläder sedan starten av året.

Alex Norén får svensk klädsponsor

Kommer att skapa egen kollektion för Macade Golf.

Text: Eric Franzén • 2023-02-08 Uppdaterad 2023-02-08

Stockholmsbaserade Macade Golf har gjort activewear-präglade golfkläder sedan 2019. Med tiden har deras stall av spelare utökats med namn som sydafrikanske PGA Tour-profilen Garrick Higgo och majorsegraren Jennifer Kupcho. 

Det senaste tillskottet är dock ännu mer välkänt för konsumenterna på Macades hemmamarknad när Alex Norén nu kontrakterats, efter fem år i Nikes kläder.

– Som svensk spelare känns det helt rätt att ansluta till detta pionjäraktiga varumärke. Rent stilmässigt är det trendigt och supercoolt medan materialens prestanda skapar frihet genom svingrörelsen, säger Alex Norén i en kommentar.

Avtalet med Norén, som för närvarande är rankad 39:a i världen, sträcker sig över två år och kommer också att utmynna i en egen kollektion.

– Det är lustigt hur en liten idé växt till något mycket större. Jag startade det här för att göra kläder till mina vänner och får nu se dem på ännu en av världens 50 bästa golfare, vilket känns ganska otroligt, säger Erik Villadiego, grundare av Macade Golf.


Text: Eric Franzén • 2023-02-08
UtrustningAlex NorénMacade
Rulla till toppen