Nya TSR1-linjen finns tillgänglig för utprovning från den 9 februari.

Titleist lättviktsdriver är slutligen här

TSR1 väger 40 gram mindre än TSR2.

Text: Eric Franzén • 2023-01-23 Uppdaterad 2023-01-24

Efter höstens lansering av nya woodsfamiljen TSR släpper nu Titleist som väntat den fjärde och troligen sista modellen i serien vid namn TSR1.
Ilikhet med föregående version TSi1 rör det sig om driver, fairwaywoods och hybrider i lättviktsversioner vilka främst riktas till spelaren som har under 90 mph i hastighet på klubbhvudet med drivern. Enligt Titleist egna uppgifter utgör denna målgrupp en tredjedel av alla golfare globalt.

​​Drivern TSR1 (pris: 6 499 kr) väger runt 40 gram mindre än TSR2 vilket uppnåtts genom en lättare vikt på huvudet ihop med standardskaftet på 40 gram samt modellens lättviktsgrepp. Huvudet har en liknande aerodynamisk profil som TSR2 och även samma design på den förlåtande träffytan i varierande tjocklek. I TSR1 har tyngdpunkten placerats djupt nedåt i huvudet,  linjerad mot träffytan, för hjälp med ökad bollhastighet och högre utgångsvinkel. Kommer i loften 9°, 10° (även vänster) och 12°.

TSR1 fairwaywoods (pris: 3 599 kr) har ett något större huvud än TSR2, men är 20 gram lättare. En öppen konstruktion vid skaftinfästningen bidrar här till en lägre placering av tyngdpunkten i huvudet. TSR1 fairwaywoods har också 15 procent högre MOI än föregående modell tack vare förbättrad form på huvudet samt fördelningen av vikt.

TSR1 hybridmodell (pris: 3199 kr) har en utdragen profil på huvudet för att möjliggöra en djupare placering av tyngdpunkten, samt också förmedla mer trygghet för spelaren bakom bollen  Den större profilen på huvudet har dock kunnat skapas utan att svingvikten påverkas. Hybridmodellen kommer också med ett skaft som är en halv tum längre än på föregående versions standardskaft. Detta för att ge mer hjälp med ökad hastighet och höjd på slagen.

Samtliga TSR1-modeller finns i ute i butik den 23 februari.


Text: Eric Franzén • 2023-01-23
UtrustningDriversFairwaywoodsHybriderTitleistUtrustning
Rulla till toppen