En trio med bollkartonger som radas upp i svenska golfbutiker från den 24 februari.

Utrustning

Srixon uppdaterar Z-Star-familjen

Åttonde generationen av tourbollen kommer med en ny kärna.

Text: Eric Franzén • 2023-01-23 Uppdaterad 2023-01-23

Vi är nu framme vid den åttonde inkarnationen av det japanska företagets tourboll, som används av spelare som Shane Lowry, Brooks Koepka och  Hideki Matsumaya.

Den största nyheten hittas under skalet där den nya konstruktionen i kärnan Fastlayer DG Core hittas.   

Kärnans hårdhet är uppbyggd i två steg där det första har en mer dramatisk övergång mellan den innersta delens mjuka och hårda partier, där skillnaden i kompression ska generera ökad hastighet. Det andra steget medför en mer gradvis övergång i hårdheten för att skapa mer spinn till järnslagen. 

Detta tunna urethanskalets Spin Skin+-beläggning har också uppdaterats för mer hållbarhet samtidigt som det termoplastiska materialet ska ger mer friktion sett till hur det interagerar med träffytans skåror under inspel och kortare wedgeslag.

Z-Star-familjen består av tre olika modeller:

Z-Star är konstruerad med ett tunnare mittenlager och mjukare kompression för att skapa en något mjukare känsla samt ger mer spinn i inspelen.

Z-Star Diamond kommer med en något hårdare kompression för optimerad spinn- och längdkontroll i järnslagen.

Z-Star XV har en mer skarp övergång i mellan mittpartiets mjuk- och hårdhet medan den hårdare ytterdelen utformats med en jämn fasthet. Något som ska bidra till ökad bollhastighet och ökad spinn i järnslagen.

Z-Star och Z-Star XV lanserar också i en Divide-version med uppdelat gult och vitt skal, vilket ska förstärka bollens synlighet i luften samt också fungera som siktsystem vid puttning.

Samtliga modeller finns i butik den 24 februari och kostar 579 kr per dussin.


Text: Eric Franzén • 2023-01-23
UtrustningUtrustning
Scroll to Top