Spider GT Max kommer med två flyttbara vikter på 40 gram vardera.

TaylorMade lanserar putter med ställbara vikter

Spider GT Max låter dig parera ovälkomna tendenser i rörelsen.

Text: Eric Franzén • 2023-01-19 Uppdaterad 2023-01-19

Under fjolåret utökade TaylorMade sin expansiva putterfamilj med Spider GT-linjen. Denna kännetecknades av huvuden med urgröpt mittparti, vilket frigjorde vikt som flyttades utåt kanterna för ökad stabilitet.

De två nya Spider-modeller som nu presenteras publikt bygger vidare på samma MOI-vänliga grundkonstruktion. Spider GT Max innebär dock ett helt nytt steg för TaylorMade i och med de två flyttbara volframvikter som återfinns i putterns sula. Dessa väger 40 gram styck och kan skiftas mellan tre olika lägen i den skena som finns i respektive vinge av huvudet, vilket kan flytta huvudets tyngdpunkt upp till 12 millimeter. Övergripande rekommenderas den som vanligtvis missar sina puttar med en pull att ställa vikterna längst bak i huvudet, som då blir svårare att releasa. Den som vanligtvis brottas med en push bör istället flytta båda vikterna framåt, vilket ger en något större rotation av träffytan.

Spider GT Max kommer med TaylorMades True Path Alignment-siktdesign och ett Pure Roll-inlägg i träffytan av termoplastisk urethan, som ska ge en fast känsla vid tillslaget.

Samma material återfinns även i inlägget på träffytan på den andra nya modellen Spider GTX, som införlivar element från Spider X och Spider Tour. En putter av något mer konventionell design där en 154 grams stabiliserande viktbalk i rostfritt stål placerats i putterns bakre del. Detta för att flytta tyngdpunkten djupt ned i huvudet och främja en puttrörelse med minimal rotation av bladet. Något som gör Spider GTX till en av bolagets mest förlåtande modeller någonsin, sett till att det uppmätta MOI-värdet anges vara över 5300. 

Spider GTX finns i butik från 24 februari. Priset hamnar på 3 999 kr. Butiksdatumet för Spider GT Max är dock inte fastställt, som i nuläget sägs landa i hyllorna någon gång under våren med ett pris på 5 199 kr.


Text: Eric Franzén • 2023-01-19
UtrustningPuttersTaylorMadeUtrustning
Rulla till toppen