ST-Z 230 och ST-X 230 finns i butik från februari månad.

Utrustning

Dags för nya drivers från Mizuno

Har flexkammare med ingjuten vikt i huvudet.

Text: Eric Franzén • 2023-01-19 Uppdaterad 2023-01-19

För många golfare är Mizuno främst synonyma med smidda järnklubbor av hög kvalité. Men under de senaste åren har det japanska bolaget också satsat hårt på att vinna mark med sina metalwoods, och ST-serien (Speed Technology) är nu framme vid sin femte generation. 

De drivers, fairwaywoods och hybrider som ingår i 230-linjen förenas av den nya Coretech Chamber-teknologin. Från utsidan kan lösningen anas under sulans främre del där en vikt i rostfritt stål gjutits in i termoplastisk polyuretan. Kanalen som den ingjutna vikten placerats möjliggör en ökad flexibilitet i huvudets sula samtidigt som det termoplastiska materialet också adderar vibrationsdämpande och ljudmässigt förhöjda egenskaper. Viktens framskjutna placering medför också en prestandavinst i form av minskad spinn.

ST 230-familjen består av två huvudsakliga drivermodeller, som kommer med en Quick Switch-hosel med fyra graders möjlig justering. Priset landar på 6 195 kr ute i butik, där serien finns tillgänglig från och med februari.

ST-X 230 har en något rundare och djupare profil på huvudet med viktning mer åt hälen för att ge en mer drawfrämjande bollflykt. Vid sidan av medelgolfare som söker mer slicemildrande egenskaper kan huvudet också fungera för bättre spelare som vill arbeta mer med bollen, vilket de lägre loften öppnar dörren för. Kommer i 9,5, 10,5 (både vä/hö) och 12 graders loft.

ST-Z 230 är det något lägre spinnande huvudet med en neutral bollflykt. Enligt Mizunos egna siffror har bollhastigheten i genomsnitt ökat med 1-3 mph medan spinntalen minskats med 200 rpm jämfört mot föregående version ST-Z 220. Kommer i 9,5 (både vä/hö) och 10,5 graders loft.

ST-X-huvudet släpps även i en lättviktsversion där 30 gram av totalvikten kapats. 

ST-Z 230 kommer också som fairwaywood (3 795 kr) med ett justerbart huvud av mellanstorlek som främjar en något högre bollbana.

Hybriden ST-Z 230 (3 495 kr) är utformad för en hög bollbana med spinntal som drar åt skalans mitt eller strax nedanför. Här har huvudets storlek utökats något jämfört med föregående CLK-modellen. 


Text: Eric Franzén • 2023-01-19
UtrustningDriversFairwaywoodsHybriderMizunoUtrustning
Scroll to Top