DynaPWR Carbon och övriga modeller når ut i butik den 1 mars.

Wilson återupplivar Dynapower

Två prisvänliga drivers återfinns i spetsen för nya linjen.

Text: Eric Franzén • 2023-01-17 Uppdaterad 2023-01-17

1956 anlände den ursprungliga inkarnationen av Dynapower-järnen, där vikt borrats ut ur skaftinfästningen och flyttats till bakom träffytan för att utvinna mer bollhastighet. Att klubborna också dök upp i bagen hos Wilson-stallets stora fixstjärna Arnold Palmer dämpade inte heller omvärldens nyfikenhet på den då banbrytande modellen.

67 år senare återlanseras linjen, där två prisvänliga drivermodeller återfinns i främre ledet. Dessa har en nydesignad träffyta med varierande tjocklek samt en justerbar hosel som är ställbar i sex steg. 

DynaPWR Titanium är en drawfrämjande modell som vänder sig till den bredare massan av spelare. I huvudets bakre del återfinns en vikt på 16 fram i syfte att öka stabiliteten samt leverera en något högre utgångsvinkel. Priset ligger på 4295 kr.

DynaPWR Carbon är seriens lågspinnande huvud av tourkaraktär, där kronan och sulans kolfiberpaneler frigjort vikt som ska främja en mer neutral bollflykt. Pris: 4995 kr.

Den nya DynaPWR-familjens fairwaywoods (2 795 kr) och hybridmodell (2 295 kr) bygger på samma MOI-betonade grundkonstruktion med träffyta av varierad tjocklek. Båda huvudena har en något plattare profil med en tyngdpunkt som placerats bakåt för hjälp med att addera höjd.

2023 års DynaPWR-järn är en spelförbättrande modell med tonvikt på hög stabilitet, där huvudet begåvats med en låg tyngdpunkt.  Träffytan bygger på AI-designade zoner med varierande tjocklek som anpassats för att optimera hastigheten på bladets olika delar, baserat på data från Wilsons omfattande analyser av tusentals träffmönster. Kommer i 5-Pw där ett set med stålskaft kostar 7 495 kr och grafit 8 495kr.


Text: Eric Franzén • 2023-01-17
UtrustningDriversFairwaywoodsHybriderJärnUtrustningWilson
Rulla till toppen