Stealth 2-familjen består av tre drivermodeller, som finns i butik 17 februari.

Utrustning

TaylorMades mesta kolfiberdriver

Stealth 2 är första huvudet i bolagets historia som till största del är tillverkat av kolfiber.

Text: Eric Franzén • 2023-01-10 Uppdaterad 2023-01-10

Den röda träffytan i kolfiber gjorde Stealth-serien till en av fjolårets största snackisar på utrustningsmarknaden. Ett uppmärksammat koncept som är intakt när den andra generationen av Stealth nu lanseras. Till Stealth 2 har TaylorMades ingenjörsteam strävat efter att förena föregående versions höga bollhastighet med en ökad grad av förlåtande egenskaper, genom designförändringar av träffytan och huvudets grundkonstruktion. 

Standardmodellen Stealth 2 är den första drivern i TaylorMades historia där inget annat material överstiger den volym av kolfiber som använts i huvudet – där de externa stålvikterna och den främre ramen i titan med skaftinfästningen är de enda delarna som inte tillverkats i kolfiber.

Jämfört med föregående generation av Stealth används hela 75 procent mer kolfiber i  Stealth 2 Plus samtidigt som mängden nästan dubblats i Stealth 2 och Stealth 2 HD. Ett bärande skäl till detta är att kolfiber är lättare än exempelvis titan och stål, vilket frigör vikt som kan ompositioneras för att öka huvudets förlåtande egenskaper. Enligt TaylorMades egna uppgifter har MOI-värdet i Stealth 2 Plus ökat med nio procent mot föregående modell.  

Vid sidan av huvudets grundkonstruktion har också träffytan uppdaterats för att erbjuda mer hjälpande egenskaper. Här tillämpas en ny version av TaylorMades inverterade kon-teknologi vilket resulterar i att kolfiberytan, som är 2 gram lättare än föregående generation, fått tunnare kanter och ett tjockare mittparti. Detta för att undvika minskad bollhastighet vid träffar som vandrar utanför mittpunkten.    

Stealth 2-familjen består av tre drivermodeller, som finns i butik 17 februari.

Stealth 2 Plus. Det lägst spinnande huvudet i Stealth-serien. Har en flyttbar vikt på 15 gram under sulan. Kommer att kosta 7 299 kr.

Stealth 2. På standardmodellen är det bakre partiets vikt på 25 gram positionerad för att öka huvudets MOI. Har också en utbytbar vikt under sulan som påverkar spinn och utgångsvinkel, samt kan skiftas för ändra svingvikt vid utprovning. Pris: 6 999 kr.

Stealth 2 HD. Seriens mest förlåtande, drawfrämjande huvud kommer med en vikt på hela 30 gram som flyttats något närmare hälen än på föregående version. Pris: 6 999 kr. 

Stealth 2 HD Women’s. Dammodellens huvud har något lättare totalvikt än Stealth 2 HD. En drawfrämjande design som ger hög utgångsvinkel på bollbanan. Pris: 6 999 kr.

Stealth-linjen lanseras också med tre nya fairwaywoods. 

Största utropstecknet står flagskeppsmodellen Stealth 2 Plus (Pris: 5 299 kr) för, som kommer med en flyttbar vikt på 50 gram i sulan. En lösning som ger spelaren möjlighet att välja mellan tre huvudsakliga inställningar. Det neutrala läget i mitten av skenan ackompanjeras där av en position framåt i huvudet för minskad spinn och lägre bollbana medan en högre utgångsvinkel med något mer spinn uppnås när vikten flyttas till läget längst bak.

Vid sidan av mångsidiga standardmodellen Stealth 2 (Pris: 4 199 kr), som fått något lägre profil på kronan samt aningen mer vikt bakåt, kompletteras också uppställningen med nya Stealth 2 HD (Pris: 4 199 kr). Detta är seriens mest hjälpande huvud som utformats med en större och mer utdragen profil. Likt HD-drivern främjas här en drawskruv och hög utgångsvinkel på bollbanan. 


Text: Eric Franzén • 2023-01-10
UtrustningDriversFairwaywoodsTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top